DEVA Partili Karatutlu: “Yol yok, çözüm yok; Kahramanmaraşlı ulaşıma hasret!”
Deprem sonrası bölgede yaşanan ihmallere dikkat çeken Karatutlu, “Yol yok, çözüm yok; Kahramanmaraşlı beklemekten yoruldu” dedi.
YILLARDIR BİTMEYEN ULAŞIM SORUNLARI
Karatutlu, Kahramanmaraş-Elbistan ve Elbistan-Malatya yollarının hâlâ çok yerde tek şeritli olduğunu belirterek, bu durumun hem güvenlik hem de ulaşım açısından büyük sorun yarattığını ifade etti. Kahramanmaraş-Adana bağlantısını sağlayan Türkoğlu-Nurdağı yolunun ise yer yer stabilize yol niteliğinde olduğunu dile getirdi.
TÜNELLER TEHLİKE SAÇIYOR, YENİ YOLLARA BAŞLANAMIYOR
Karatutlu, Kahramanmaraş-Göksun tünel çıkışlarının yıllardır tek şeritli olarak kaldığını ve bu durumun kazalara davetiye çıkardığını vurguladı. Ayrıca Kahramanmaraş-Çağlayancerit yoluna yıllardır başlanamamasının da halkı mağdur ettiğini söyledi.
KRİTİK BAĞLANTILAR EKSİK, ŞEHİR TRAFİĞİ KAOS İÇİNDE
Güney Çevre Yolu ve Nurdağı otoban bağlantısının acilen yapılması gerektiğini belirten Karatutlu, yaz aylarında nüfusu artan Ilıca ve Bertiz yollarında düzenlemelerin şart olduğunu kaydetti. Deprem sonrası şehir içi trafiğinin ise tam anlamıyla bir kaosa dönüştüğünü ifade etti.
HAVAALANI VE SANAYİ KAVŞAKLARI BEKLENİYOR
Kahramanmaraş’ta havaalanı ve sanayi bölgeleri çevresindeki köprülü kavşakların olmamasını da eleştiren Karatutlu, bu bölgelerde acil çözüm bekleyen kronik sorunlar olduğuna dikkat çekti.
KAHRAMANMARAŞ HALKI BU İLGİSİZLİĞİ HAK ETMİYOR
Konuşmasının sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na seslenen Dr. Karatutlu, Kahramanmaraş’ın dört bir yanında tamamlanmayan yollar, yıllardır çözülmeyen trafik sorunları ve ihmal edilen ulaşım altyapısıyla büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti. “Depremin ardından geçen zamanda bir şehir ayağa kaldırılmak şöyle dursun, var olan yollar bile kaderine terk edildi” diyen Karatutlu, Kahramanmaraş halkının artık çözüm beklediğini vurguladı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.