Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran’dan Eğitimde Fırsat Eşitliği Çağrısı

Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran’dan Eğitimde Fırsat Eşitliği Çağrısı
Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için özellikle dezavantajlı kesimlerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kayıran, yaptığı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın sadece bir sosyal politika değil, aynı zamanda ülkenin geleceğine yapılacak en büyük yatırım olduğunu söyledi. “Eğitimdeki eşitsizlik, nesiller arası yoksulluk döngüsünü derinleştiriyor. Bu yüzden, tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi, lise öğrencilerine ise ücretsiz öğle yemeği sunulması gerekiyor,” dedi. Kayıran, okul öncesi eğitimin özellikle dezavantajlı çocuklardan başlayarak 3 yaşına kadar yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti.

DEZAVANTAJLI BÖLGELERDE İLK ADIMLAR ATILACAK

Kayıran, önerilen beslenme desteği politikasının ilk etapta dezavantajlı bölgelerde uygulanmaya başlanacağını ve zamanla tüm Türkiye'ye yayılacağını açıkladı. Ayrıca, devlet destekli beslenme programlarının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde uygulanabilmesi için yerel üreticiler ve kooperatiflerle iş birliği yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kayıran, “Eğitimde eşit fırsatlar sağlamak, sadece çocuklarımız için değil, tüm toplum için büyük bir kazanım olacaktır” ifadelerini kullandı.

AÇLIK VE YOKSULLUK EĞİTİMİ ENGELLİYOR

Kayıran, Türkiye'deki sosyoekonomik eşitsizliklerin eğitimde kalıcı dezavantajlara yol açtığını vurgulayarak, “Bugün 7 milyon çocuk yoksulluk sınırının, 2 milyon çocuk ise açlık sınırının altında yaşıyor. Eğitimde fırsat eşitsizliği, çocuklarımızın gelişimlerini engelliyor ve bu, ülkemizin geleceğini tehdit eden büyük bir sorun” dedi. Eğitimdeki eşitsizliğin çözülmemesi durumunda, gençlerin istihdamda ve eğitimde daha da geride kalacağını belirten Kayıran, bu sorunun tüm toplumun ortak bir sorunu olduğunu ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ADIM ATILMALI”

İl Başkanı Kayıran, hükümete seslenerek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için acil adımlar atılması gerektiğini söyledi. “Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, ülkemizin kalkınmasına ve çocuklarımızın geleceğine yapılacak en önemli yatırımdır. Bu konuda hükümete çağrıda bulunuyorum; artık eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak bir zorunluluk haline gelmiştir.” dedi. Kayıran, bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Eğer çözüm üretilmezse, biz bu sorunu çözeceğiz. En azından çocuklarımız için adım atılmalı, yarının kaybedilmemesi için bugün harekete geçilmeli” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.