3782 kişi başvurdu 162 kişiye şans güldü Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılacak olan konutların kuraları çekildi

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni konutlar için bir haftada 3782 vatandaş başvurdu 162 kişi kura ile belirlendi

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yeni konutlar için bir haftada 3782 vatandaş başvurdu 162 kişi kura ile belirlendi

Onikişubat Belediyesi, sağlıklı ve depreme dayanıklı yaşam alanları ile vatandaşını uygun koşullarda ev sahibi yapmak için başlattığı Toplu Konut Ev müracaatlarının çekilişini, Kahramanmaraş 5. Noteri Ayten Erbaş adına Kadir Ergüven’in katılımıyla Onikişubat TV ve Aksu TV’den canlı yayın eşliğinde gerçekleştirdi.

Canlı yayına katılan ve çekilişi başlatan Onikişubat Belediye Başkanı şu ifadelere yer verdi.

“Yaşama alanı olarak depreme dayanıklı ve sağlıklı konutlarımızı, daha önce yapmış ve insanlarımızın hizmetine sunmuştuk. Bir defa daha toplu konutlarımızın yapımı için bir aradayız. 5. Noter Vekili Başkâtip Kadir Bey’in huzurunda çekilişimizi gerçekleştireceğiz.

whatsapp-image-2020-08-18-at-14-55-07.jpeg

Dairelerimiz için 1 haftalık süre içerisinde 3.782 vatandaşımız müracaat etmiş. Şimdi gerçekleştireceğimiz çekilişimizle 162 ailemizi daha ev sahibi yapacağız. Müracaat sayılarımızdan gördüğümüz kadarıyla Belediyemizin yaptığı işlere güven ve teveccüh gösterilmektedir. 18 ay gibi bir sürede bitirmeyi planladığımız evlerin  %25’lik kısmını peşinat olarak alacağız. Kooperatifimizin anlaşmalı bankalarından çekilecek kredi ile vatandaşlarımız uygun koşullarda ev sahibi yapılacak. Engelli bireyler, şehit ve gazi yakınlarımız için de kontenjan ayırdık, onları da unutmadık.

Yarından itibaren çekilişte ismi çıkan vatandaşlarımız Belediyemize gelerek gerekli şartları sağlayacaklar ve kayıtlarını yaptıracaklar. 162 asil ve 162 yedek üyenin çekilişi için noterimizle birlikte kuramızı başlatıyoruz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.”

whatsapp-image-2020-08-18-at-14-55-07-1.jpeg

Başkan Mahçiçek çekilişte ismi çıkmış bazı vatandaşları bizzat arayarak müjdeli haberi kendisi verdi. Aksu TV ve Onikişubat TV’de canlı yayınlanan çekiliş sonuçları Belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.