Türkşeker'den çiftçilere 650 milyon lira destek

Türkşeker'den çiftçilere 650 milyon lira destek
Türkşeker'in 25 Ağustos Çarşamba günü pancar çiftçilerinin hesabına yatırdığı 140 milyon lira sulama avansı ile birlikte toplamda...

Türkşeker'in 25 Ağustos Çarşamba günü pancar çiftçilerinin hesabına yatırdığı 140 milyon lira sulama avansı ile birlikte toplamda çiftçilere verilen destek 650 milyon lira oldu.

TÜRKŞEKER'DEN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, TÜRKŞEKER FABRİKALARINDA BU YIL İLK PANCAR ALIMI 6 EYLÜL'DE MALATYA ŞEKER FABRİKASI İLE BAŞLIYOR.

Türkşeker, pancar üreticilerinin girdi maliyetlerini düşürmek için (suni gübre, yaş küspe bedeli, şeker ve pancar tohumu) 350 milyon lira tutarında ayni avans ödemesi yapıldı. Şirketin çiftçilere yaptığı ekim ve sulama dönemi nakdi avans tutarı ise 25 Ağustos Çarşamba günü pancar çiftçilerinin hesabına yatırdığı 140 milyon lira ile toplamda 300 milyon lira oldu.

BU YIL KURAKLIKTAN DOLAYI BİRÇOK TARIMSAL ÜRÜNDE YAŞANAN REKOLTE KAYIPLARI SONRASI GÖZLERİN PANCAR ÜRETİMİNE ÇEVRİLDİĞİ BELİRTİLEN AÇIKLAMADA, TÜRKŞEKER ZİRAAT EKİBİNİN SAHADAKİ ETKİN VE TİTİZ ÇALIŞMASI İLE ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNDE SORUN OLMAYACAĞI BİLDİRİLDİ. AÇIKLAMADA, GEÇEN YIL SON KIRK YILIN ÜRETİM REKORUNU KIRAN TÜRKŞEKER'İN BU YIL DA A ŞEKERİ KOTASINA DENK GELEN ŞEKER PANCARI TEMİNİNDE SORUN YAŞAMAYACAĞI DA KAYDEDİLDİ.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.