Türkiye Sağlık STK'ları Platformundan yeterli toplumsal bağışıklık için 'aşı olun' çağrısı

Türkiye Sağlık STK'ları Platformundan yeterli toplumsal bağışıklık için 'aşı olun' çağrısı
Türkiye Sağlık STK'ları Platformu, Türkiye'de yeterli toplumsal bağışıklık düzeyine ulaşılabilmesi için 2. doz Kovid-19 aşısını olan vatandaşların oranının yüzde 70'lere ulaşması gerektiğini bildirerek, aşı olma çağrısında bulundu

Türkiye Sağlık STK'ları Platformundan (TÜSEP) yapılan açıklamada, Ocak 2020'de Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkıp kısa zamanda bütün dünyayı etkileyen, pandemi olarak tarihteki yerini alan Kovid-19 sebebiyle dünyada yaklaşık 210 milyon kişiye virüs bulaştığı, 4,4 milyon kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

SALGININ TÜRKİYE'DE ETKİLİ OLDUĞU KAYDEDİLEN AÇIKLAMADA, HASTALIK VE BELALARDAN KORUNMA İLE BUNUN İÇİN GEREKEN TEDBİRLERİ ALMANIN ÜLKEDE KÖKLÜ GELENEKLE KADİM MEDENİYETTE BULUNAN BİR ANLAYIŞ OLDUĞU KAYDEDİLDİ.

Açıklamada, salgının ülkeyi etkisi altına almasının ardından Sağlık Bakanlığının oluşturduğu Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından bu hastalıktan korunmak için şimdilik tek çözüm olan aşı uygulamasının tedbir olarak öngörüldüğü bildirildi.

AŞININ ÜLKE VATANDAŞLARINA TAVSİYE EDİLDİĞİ, BU ÖNERİLER DOĞRULTUSUNDA BAKANLIKÇA TEMİN EDİLMESİNDEN SONRA AŞI UYGULAMASINA GEÇİLDİĞİ AKTARILAN AÇIKLAMADA, ŞUNLAR KAYDEDİLDİ:

"Ülkemizdeki aşılanma oranı toplumsal bağışıklık için yeterli olmayıp, yeterli toplumsal bağışıklık düzeyine ulaşılabilmesi için en azından 2. doz aşısını olan vatandaşların oranının yüzde 70'lere ulaşması gerekmektedir. Ülkemizde sağlık alanında hizmet veren 36 sağlık STK'sının çatı kuruluşu olarak, pandeminin etkilerinden korunmak için, şimdilik tek çözüm olan aşılanmanın hastalıktan korunmada en önemli enstrüman olduğuna inanıyor, aşılanma konusunda milletimizi daha duyarlı davranmaya ve katkıya davet ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.