Turizm İşbirliği Derneği kuruldu

Turizm İşbirliği Derneği kuruldu
Turizm sektöründe müşterinin Tur operatörüyle başlayıp, tekrar evine ulaşıncaya kadar geçen süreçte, hizmet eden kuruluşları ortak platformda buluşturmak amacıyla Turizmci Cengiz Terzi başkanlığında Tur-id (turizm işbirliği derneği) kuruldu.

İstanbul Eyüp’te kurulan dernek ve amacıyla ilgili olarak TUR-İD başkanı Cengiz Terzi şunları söyledi: “TUR-İD  yani Turizm işbirliği derneği Turizmin renk cümbüşü mesleklerin, sivil toplum örgütünün 121.294. yabancıların ise 143 ile kurumsal kimliklerin olduğu bir dönemde buluştu.

Dünyanın içinde bulunduğu dar boğazda aranan çıkış yolları, AR-GE çalışmalarıyla, gereken önemi vermiş oldu. Turizm camiasında yaşanan belirsizliğin çözümünü, mayıs ayı itibariyle Whatsaap platformlarında bizlerde aramaya başladık. Farklı STK kuruluşları ile yapılan görüşmelerde, turizmin bir bütün olarak çözüme ulaşması gerektiğinde hem fikir olduk. Türkiye’de turizmi tek çatı altında toplayan bir STK’nın olmayışı, sorunlarında sürekli çözümsüz kalmasında en büyük etkendi.

Otel, acente, turcu, incoming, transfer, tekne, tedarikçi, biletçi, RENT A CAR, havaalanları, eğlence sektörü, (vb).  Müşterinin Tur operatörüyle başlayıp, tekrar evine ulaşıncaya kadar geçen süreçte, hizmet eden kuruluşları ortak platformda buluşturduk.

Meslek kuruluşları arasında bilgi paylaşımının, ihtiyaçları daha çabuk kazanca çevirdiğini, ekonomik kayıplarında kazanca dönüştüğünü tescillemiş olduk.

Turizm sektörünün farklılığından doğan gücümüzü perçinlemek adına, eksikliğini hissettiğimiz TUR-İD (turizm işbirliği derneği) kurulması kararını aldım.

Farklı meslek kuruluşu yönetim kadrosunu, çalışmalarımda destek veren sn. Akay Öndeyer, sn. Aydın Sahinler, Belgin Özçelik, Mine Özal, Ayşe Şener, Sami Yürekli, Gülten Çeliköz, Haydar Çetin ile birlikte gerçekleştirdik. 22 Ekim 2020 günü il sivil toplumla ilişkiler müdürlüğüne resmi başvurumuzu da yaptık.

Amaç ve hedeflerimizi TUR-İD resmi sitemizde yayın haliyle, turizmin geleceği akademik kariyer eğitimleriyle de devam edeceğiz. Gölge sessizliğinde ilerleyişimizi sürdürerek, geleceğin turizm şekillenmesinde katkımızın büyük olacağına inanıyorum.

Turizm sektörünün ortak platformda TUR-İD ismiyle buluşması, Türkiye de bir ilk olma özelliğinin haklı gururunu da yaşamaktayız.

Bizi izlemeye ve başarılarımıza ortak olmaya davet ediyoruz. ‘ dedi.

TUR-İD Derneği kurucu yönetim kurulu üyeleri şunlardan oluştu Yönetim Kurulu başkanı Cengiz Terzi, Akay Öndeyer, Aydin Şahiner, Haydar Çetin, Belgin Özçelik, Ayşe Şener ve Gülten Çeliköz.

Derneğin ilk üyeleriyse Sami Yürekli ve Mine Özal oldu.

TUR-İD genel başkanı Cengiz Terzi İstanbul’da derneğin genel merkezinin kurulmasıyla beraber, kısa zamanda Türkiye genelinde şubeler oluşturulacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.