TOKİ Malatya’nın çehresini değiştirdi

TOKİ Malatya’nın çehresini değiştirdi
Pütürge-Sivrice hattında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra çalışmalarına aralıksız devam eden TOKİ depremzedelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Depremden hemen sonra hasarlı konutların tespit edilmesiyle çalışmalarına başlayan TOKİ, Malatya’nın adeta çehresini değiştirdi. Değeri yaklaşık 2 milyar TL olan 5024 afet konutunun yapımına başlandığı Malatya’da, 1195 konutun yapımı 6 ayda tamamlandı. Gelincik tepesi mevkiinde yapılan konutların 678 tanesini de bu ay içerisinde depremzedelere teslim etmeyi planlayan TOKİ, köy evlerinde ise 140 konut ve 66 ahırın teslimatını yapıp, kura çekimi için AFAD’a teslim etti.

KÖY EVLERİ PROJESİNE VATANDAŞ HAYRAN KALDI

Köy evleri projesinde geçen ay ilk konutların teslimatını yapan TOKİ, Kale, Doğanyol ve Battalgazi ilçelerinde 132 konut ve 66 ahırın daha teslimatını kura çekimi için teslim etti. Köy evlerine taşınmaya başlayan depremzedeler hem tarım faaliyetlerine hem de hayvancılık faaliyetlerine devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

GELİNCİK TEPESİNE DEV ALTYAPI YATIRIMI

Çevre yolunu gelincik tepesine bağlayacak olan yaklaşık 40 milyon TL yatırımla 30 metre genişliğinde ve 6150 metre uzunluğunda yol çalışmasıyla birlikte, 7188 metre yağmursuyu, 6481 metre atık su ve 6996 metre içme suyu hattıyla bölgenin hem üst yapı hem de alt yapı sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi planlanıyor.

Elazığ depreminden en çok etkilenen illerden birisi olan Malatya’da, TOKİ’nin yapmış olduğu projelerle ilgili bilgi veren TOKİ Malatya yetkilileri ‘Toplamda 5024 Konutun ihale edildiğini bunlardan 1555 konutun tamamlandığını ve 3829 Konutun yapımına devam edildiğini söylerken, Pütürge’de 208 konut, Kale ilçesinde ise 309 konutu hak sahiplerine teslim ettik. Malatya merkez de Gelincik tepesi mevkiinde ise 678 konutun teslimatını bu ay içerisinde yapmayı planlıyoruz. Bu 678 konutun içerisinde 372 tane 2+1, 306 tane de 3+1 dairelerimiz depremzedelere teslim edilecek. Toplu konutlarda depremzedelere 2+1 ve 3+1 ev seçenekleri sunarken, köy evleri ve ahırlar ise çelik konstrüksiyon olarak yapılıyor.  Gelecek ay ise 296 konutumuzu daha Allah’ın izniyle depremzedelerimize teslim etmeyi düşünüyoruz. Pütürge, Kale, Battalgazi, Doğanyol ve Arguvan’da ki projelerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizim için en önemli şey depremzedelerin her birisine sıcak bir yuva sunabilmek. Tabi ki önemli diğer bir konu ise yaptığımız konutların depreme, yangına ve doğal afetlere karşı dayanaklı olması. Malatya’da depremzedelerle, muhtarlarla, bürokratlarla sistemli bir şekilde irtibat halinde olarak, gelen her talebe, her çağrıya kulak vererek devletin depremzedelerin yanında olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde hedefimiz Malatya’da başlamış olan tüm konutların teslimini yaparak depremzedelerin hizmetine sunmak istiyoruz. 24 Ocak 2020 tarihinden bu yana Malatya’da yapılan yatırımlara öncü olan Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey’e, TOKİ başkanımız Sayın Ömer Bulut beye ve bizimle birlikte depremzedelerin yardımına koşan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve başta AFAD olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum.’ Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.