Şehit Askerlerin Cenazesi Neden Tabuta Konulmadı? Katar-Doha’daki Törende ne oldu?

Şehit Askerlerin Cenazesi Neden Tabuta Konulmadı? Katar-Doha’daki Törende ne oldu?
Katar’da denize düşen helikopter kazasında Hava Savunma Binbaşı Sinan Taştekin ile ASELSAN teknisyenleri Süleyman Cemre Kahraman ve İsmail Enes Can şehit oldu.

Cenazeler, Türkiye’ye uğurlanmadan önce Doha’da düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Ancak cenaze sırasında tabut kullanılmaması, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Tabut Kullanılmaması Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Doha’daki İmam Muhammed bin Abdülvahhab Camii’nde kılınan cenaze namazında cenazeler tabut yerine yere konuldu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar bazı kesimler tarafından şehitlere saygısızlık olarak yorumlanırken, diğer bir grup ise bunun Katar’daki geleneksel uygulamalardan biri olduğunu belirterek eleştirilerin yersiz olduğunu savundu.

Cenaze Törenine Kimler Katıldı?

Cenaze törenine Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, devlet yetkilileri ve Türkiye’nin Doha Büyükelçisi katıldı. Törende, görevleri sırasında helikopter kazasında hayatını kaybeden Türk ve Katarlı personeller için dualar edildi.

Şehit Sayısı ve Olayın Detayları

Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde yürütülen eğitim faaliyeti sırasında helikopterin denize düşmesi sonucu üç asker şehit oldu. Şehitlerin naaşları Türkiye’ye uğurlandı ve ailelerine teslim edildi.

Sosyal Medyada Gündem Olan Fotoğraflar

Cenaze töreninde tabut kullanılmaması ve cenazelerin yere konulması, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı. Bazı yorumcular uygulamayı eleştirirken, Katar’daki geleneksel yöntemlerin dikkate alınması gerektiği de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.