Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Böbrek Nakli

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Böbrek Nakli
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, diyaliz hastası Cemal Gürsel Aydın’a, eşi Hanım Aydın’dan alınan böbrek nakledildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, diyaliz hastası Cemal Gürsel Aydın’a, eşi Hanım Aydın’dan alınan böbrek nakledildi.

Şanlıurfa Birecikli olan ve Gaziantep’te yaşayan Cemal Gürsel Aydın (46), 5 yıl önce rahatsızlanınca iki böbreğini birden kaybetti. Yoğun bakımda tedavi gören Aydın, diyaliz tedavisine alındı.

Aydın’a, yaşadığı sıkıntılara dayanamayan annesinin böbreğini vermek istemesine karşın, dokular uymayınca çapraz nakil için başvuruda bulunuluyor. Ancak bu da gerçekleşmeyince eşi, 5 çocuk annesi Hanım Aydın 24 yıllık eşinin yaşadıklarına dayanamayarak böbreğini vermek istedi.

Haftada 3 gün, 4’er saat diyalize giren Cemal Gürsel Aydın, eşinin kararı üzerine, gazetelerden başarılı organ nakli haberlerini okuduğu Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu.

Daha önce tedaviye geldiği Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde organ nakli merkezi açılmasının bölge için büyük bir şans ve kolaylık olduğunu belirten Cemal Gürsel Aydın, “Eşimle buraya geldiğimizde, Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence ve ekibinin yaklaşımı bizi çok etkiledi” dedi.

5 yıldır diyalize girdiğini ve kendine yönelik hiç plan yapamadığını anlatan Cemal Gürsel Aydın, “Yiyip içtiklerime dikkat etmek zorunda kalıyordum. Başarılı bir operasyonla eşimden alınan böbrek bana nakledildi. Eşimden Allah razı olsun. Hayata yeniden gelmiş gibiyim” diye konuştu.

Hanım Aydın (44) ise eşinin  çok zor günler geçirdiğini anımsatarak, duygularını şöyle diler getirdi:

“Eşimin diyalizde yaşadıklarını görünce dayanamadım. Böbreğimi 3 yıl önce vermek istedim. Ancak çocuklarımız küçük diye eşim istemedi. Kısmet bugüneymiş. Diyalize giren eşimin sıkıntılarına dayanmak mümkün değildi. Allah kimseye göstermesin. Bugünümüze şükürler olsun”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da hastanelerinde gerçekleştirilen başarılı böbrek nakillerinden duyduğu memnuniyeti, “Bölge insanına bu hizmeti de sunmanın gururunun yaşıyoruz” sözleriyle ifade etti.

Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence ise ister canlıdan, isterse kadavradan gerçekleştirdikleri böbrek nakilleri ile diyaliz hastalarının hayata tutunmalarını sağlamış olmalarından dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.