Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Böbrek Nakilleri

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Böbrek Nakilleri
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla iki hastaya yakınlarından alınan böbrek nakledildi.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla iki hastaya yakınlarından alınan böbrek nakledildi.

Osmaniyeli Nurcan Ayna (32) annesi Sebiha Ayna’nın (49), Kahramanmaraşlı Emine Değirmenci (30) ağabeyi Harun Değirmenci’nin (40) bağışladıkları böbreklerle Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yeniden hayata tutundu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, organ nakli merkezinde iki başarılı nakil gerçekleştirildiğini belirterek, “Umutlarının bittiği bir anda insanlara yeniden umut olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece Gaziantep değil, bölge insanımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence de iki genç insana ailelerinin verdiği böbreklerin nakledildiğini anımsatarak, bağışlanan her organın hayata açılan yeni bir umut kapısı olduğunu ve hayata yeniden umutla bakan her hastayla birlikte de gururlarının arttığını söyledi.

1.20110805124923.jpg

HASTALARIN MUTLULUĞU

Nurcan Ayna, 3 yıl önce rahatsızlandığını ve tetkiklerde böbreklerinde küçülme olduğunun saptandığını bildirdi.

Adana’da ilaç tedavisine başlandığını, ancak 9 ay önce ilaçların yeterli olmadığı ve diyalize girmesi gerektiğininbildirildiğini anlatan Ayna, “Diyalize girmek istemedim. Bunun üzerine böbrek nakli yaptırmam gerektiği söylendi. Nakil için araştırmaya yapmaya başlayan aileme, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi önerildi. Basından da Organ Nakli Merkezi’nin başarılı ameliyatlarını izleyen ailem,  hiç düşünmeden Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne geldi” diye konuştu.

“Annem naklin gerektiğini duyduğu anda hiç düşünmeden böbreğini vermek istediğini söylemişti” diyen Ayna, şöyle devam etti:

“Özel Sani, Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne geldiğimde doktorumuz Doç. Dr. Necmettin Güvence bizi çok güzel karşıladı. Bu esnada 6 yıl önce Ankara’da nakil yaptığı bir hastanın da kontrole Gaziantep’e geldiğini görünce kesinlikle doğru bir tercih yaptığımızı düşündüm. 6 kardeşiz. 16 yaşındaki kardeşim ‘eğer annemin böbreği uymazsa ben böbreğimi veririm sen üzülme’ diyordu. Ama şükürler olsun annemin böbreği uydu.Annemin sayesinde kurtuldum. Allah annemden razı olsun. Bu sıkıntıyı çeken herkese nakil olmayı Allah herkese nasip etsin, herkes kurtulsun. Sürekli diyet yaparak yaşıyordum. Yiyemediğim yemekleri çok özledim. Bundan sonra dilediğim gibi yiyip, içebileceğim.”

Kızına böbrek nakli yapılmasından çok mutlu dolduğunu bildiren anne Sebiha Ayna ise duygularını şöyle dile getirdi:

“Osmaniye çok yakın olduğu için ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hiçbir ödeme yapmadan kızım da ben de gayet sağlıklı bir şekilde evimize gidiyoruz. Buradan tüm annelere, babalara ve kardeşlere sesleniyorum. Lütfen herkes organ bağışında bulunsun ve pek çok can kurtulsun.”

2.20110805124940.jpg

EMİNE DEĞİRMENCİ

Böbrek nakli yapılan diğer hasta Emine Değirmenci de 12 yıl önce görememe, başağrısı ve burun kanaması şikayetleriylegittiği sağlık kuruluşunda tansiyonunun çok yüksek çıkması üzerine Ankara’ya sevk edildiğini ve yapılan tetkikler sonucu hemen diyalize alındığını kaydetti.

O zaman 18 yaşında olduğunu vurgulayan Değirmenci, yaşadıklarına değinerek, şunları anlattı:

“O günden sonra benim için çok sıkıntılı süreç başladı. Ankara’dan Kahramanmaraş’a Kahramanmaraş’tan Adana’ya Gaziantep’e gidip geldim. 4 kardeşin küçüğüyüm. 10 yıl önce babam, annem ve ağabeylerim böbreklerini vermek istediler. Ancak ağabeylerimle dokularımızın uymasına rağmen bir takım sağlık sorunları nakle izin vermedi. Diyalize girmekten damarlarım genişlemişti. Haftada 3 gün 4’er saat diyalize girdiğim için sürekli iş değiştirmek zorunda kalıyordum, izin almada problem yaşıyordum. Kateterimde sorun çıktığı için tekrar kateter takılması gerekiyordu.

Ailem de sıkıntılarımı yaşıyordu. Ağabeylerim tekrar böbreklerini vermek isteyince inanamadım. Hemen Sani Konukoğlu Hastanesi’ne geldik. Doktorumuz Doç. Dr. Necmettin Güvence çok pozitif bir şekilde karşıladı bizi. Dokularımız yüzde 100 uyunca hemen nakil için işlemleri başlattık. 12 yıl sonra artık diyaliz yok. Doktorumuz, hemşirelerimiz sürekli bizlerle ilgileniyor. Herkese çok teşekkür ederim. Aklımdan eve gidince neler yapacağım, neler yiyebileceğim geçiyor. Oysaki diyaliz nedeniyle ertesi gün için bile plan yapamıyordum. Herkese çok teşekkür ederim.”

Kardeşine böbreğini veren 2 çocuk babası Harun Değirmenci ise çevresindekilerden gelen  “yaşın genç, böbreğini verme. Kardeşin diyalize giriyor. Sana yazık” gibi sözleri dikkate almadığını söyledi.

Sağlık sorunları yaşanmasaydı 10 yıl önce kardeşine böbreğini vereceğini hatırlatan Harun Değirmenci, sözlerini şöyle tamamladı:

“Toplumumuzdaorgan nakliyle ilgili yanlış bir inanış var. Din görevlisiyim ve organ naklinin dinen hiçbir sakıncası olmadığı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetvası var. Bence bu en büyük hayırdır. Gaziantep’te böyle bir merkezin hizmet vermesi, bölgemiz açısından büyük kazanç. Yıllardır yaşadığımız sıkıntıdan kurtulduk. Allah burayı yaptırandan da, hizmet verenlerden de, doktorlardan da razı olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.