MHP’li Aycan: Teröristle görüşme olmaz, mücadele olur

MHP’li Aycan: Teröristle görüşme olmaz, mücadele olur
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, katıldığı bir televizyon programında, “Teröristle görüşme olmaz, mücadele olur” dedi.

Operasyonda TSK’nın bir güç gösterdiğini ifade eden Sefer Aycan, “Gara’da şehit edilen vatandaşlarımızın sorumlusu PKK ve onu destekleyenlerdir. Vatandaşlarımızı kaçıracak, elinde tutacak, sonrada şehit edecek; PKK sorumlu ve suçludur? Teröristle görüşme olmaz, mücadele olur. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘Niye temas kurmadınız?’ Niye temas kurulsun, zaten anormal bir şey. Devlet teröristle temas kurar mı? Devlet teröristle oturup müzakeremi yapacak, pazarlık mı yapacak. Bu çok abes bir şey. Ama bunlar yapılmış, daha öncede yapılmış şimdi de buna zorluyorlar. Tabi ki, canlı kurtarmak isterdik. Bir operasyon yapıyoruz. Bunca zaman bunun takibi vardı. Dağınıktılar, 13’ü bir arada değildi. Fark farklı yerlerde tutuluyordu. Sonra sıkıştılar, tabi barında şansları azaldı. Ordumuzun baskısı artınca hepsini bir yere topladılar. Orda oldukları öğrenilince kurtarmak için operasyon yapıyorsunuz ama şehit edilmiş. Şimdi vatandaşlarımızı kaçıran bu zamana kadar tutan teröristi, PKK’yı suçlamayacağız, operasyon niye başarısız oldu, bu başarısızlığı sorgulayacağız. Kaçıranı, öldüreni sorgulamıyoruz, tutup ta burada operasyonun başarısızlığı sorgulamak çok anlamsız. Mümkün olmayan bir yere gidilerek, TSK aslında büyük bir güç gösterdi. Yani sınırınızın 40 kilometre içerisinde ve çok sarp, dağlık bir yerde ve mağaranın içerisinde, mağaranın içerisine nasıl operasyon yapacaksınız” dedi. 

Aycan, konuşmasının devamında ise, sağlık personelinin yükünü azaltmak için yeni sağlık personel alınmasının gerekliliğine değinerek, “Sağlık Hizmetleri normalde de çok ağır ve stresli bir iştir. Covid-19 salgını ile sağlık personelinin yükü daha da arttı. Tükenmişlik sendromu en fazla sağlık personelinde görülmektedir. Yükünü azaltmak için yeni sağlık personeli alımı yapmak gerekir. Ayrıca Covid-19 vakalarının mutlak sayı yerine hız olarak verilmeye başlaması doğru bir uygulamadır. Böylece her ilin gidişatı belirlenecek ve iller arası karşılaştırma yapılacaktır. İl bazında önlemler ya gevşetilecek, yada sıkılaştırılacaktır” diye konuştu. 

Kaynak:SHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.