Konya’da Abdurrahim Karakoç anıldı

Konya’da Abdurrahim Karakoç anıldı
Konya’da Kahramanmaraşlılar Derneği Doğumunun 90. Yıldönümünde hakka yürüyüşlerinin 10. Yılında merhum Abdurrahim Karakoç’u anma gecesi yaptılar

Konya-Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Dayanışma Derneği tarafından tertip edilen;

 “Bir kâmil konuk gelse bir şehir şereflenir,

   Bir Mümin abdest alsa bir nehir şereflenir.”

Diyen yirminci Yüzyılın en keskin dilli şairi Abdurrahim Karakoç’u anma programı Dernek başkanı Uğur Erzurum ve Yönetimi tarafından organize edildi

Yapılan etkinliğe Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Cumhuriyet Baş Savcısı Ramazan Solmaz, Konya Bölge İdare Mahkeme Başkanı Atılgan Mutlu, Konya Vali Yardımcıları Mehmet Aydın, Saim Parlak, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Akören Kaymakamı Hacı Demirci çok sayıda akademisyen ile Şairin oğlu Prof. Dr. Enderhan Karakoç, Kızı Mihriban (KARAKOÇ) Karasioğlu, Kahramanmaraşlı Hemşehrileri, Konyalı şiir dostları katıldılar.

04.jpeg

Program “Fotoğraf Sergisi” ile başladı. Protokol Konuşmalarıyla devam edildi. Dernek Başkanı Uğur Erzurum, Üstat Abdurrahim KARAKOÇ 20. Yüzyılın en samimi şairi “Geçmiş Zaman İle Gelecek Zaman Şiirine Bir Köprü Kurmuş Bir Şairdir.” Memleketlisi olmaktan gururluyuz derken, Programda Sanatçısı Ali Bektaş şiirlerle, sunucu Şule Erzurum küçük kesitlerle şairi anlamadan, anlatamayızı vurguladılar. Amatör Bir Gurupla Şiirle ve Şairin Bestelenmiş Türküleriyle Şiirin Mihrini Andılar.

01.jpeg

Şairin kızı Mihriban Hanım ve Oğlu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Enderhan Karakoç İse daha nice yıllar yaşayacak ve yaşatılacak Büyük Eserler Bırakmış Müstesna Bir Şairdir. Türk şiiri var oldukça Abdurrahim Karakoç ismi var olacaktır. Dedi.

Konya-Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim Kültür, Dayanışma Derneği Başkanı UĞUR Erzurum‘’ derneğimiz Hayatta Olmayan Değerlerimizi Anmanın Yanında, Hayatta Olan Değerlerimizi De Yaşarken Anlama ve Anlatma amaçlı programlar devam edecektir.’’ Dedi.

02.jpeg

Programda Şairin Yirmi dört Şiiri Okundu. Değişik Temalardaki Şiirler doktorlardan öğretmenlere,   Amatör Bir Gruptan Profesyonel bir Performansla sergilendi.

Program Berat takdimi ve Kahramanmaraş işi Oyma Sandık Hediyeleşme Töreni ve Toplu Fotoğraf Çekimiyle son buldu.

03.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.