KİÜ’nün Küçük Rektörü, Çocuk Akademisi Kurulmasını İstedi

KİÜ’nün Küçük Rektörü, Çocuk Akademisi Kurulmasını İstedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlük koltuğuna oturan Emine Kazan, arkadaşları için üniversite bünyesinde Çocuk Akademisi kurulmasını talep etti.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sultan Bayazıt İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencisi Emine Kazan’ı konuk etti. Öğretmen Burcu Yağız’ın refakatinde gerçekleşen ziyaret renkli görüntülere sahne olurken Rektör Bakan, makam koltuğunu Kazan’a devretti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bakan tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Emine kızımızı konuk ediyoruz. Gerçekten çok başarılı, hanım hanımcık bir rektör hocamızı ağırlamaktan dolayı İstiklal Üniversitesi olarak çok mutluyuz. Şimdi şöyle yapacağız. Ben Rektörlük koltuğunu sana devredeceğim. Üniversiteyi sen yöneteceksin. Bizlere önerilerde bulunabilirsin. Çocuklar ile ilgili talimat verebilirsin. Biz de üniversite olarak bunları yapmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Ardından Rektörlük makamına oturan Kazan, Rektör Bakan’a teşekkür ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünde, bizlere emanet edilen bu koltuklara oturan küçük hanımlardan, küçük beylerden biri olarak, dünyada ilk kez çocuklarına bayram armağan eden önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ü, sonsuz sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KİÜ’nün minik Rektörü Kazancı daha sonra KİÜ Genel Sekreteri Cemil Toktay’a talimatlar vererek, KİÜ bünyesinde Çocuk Akademisi kurulmasını, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde arkadaşları için pasta eğitimi verilmesini, çizgi film ve animasyon yapılmasın ve istedi. Talimatları aldıklarını ifade eden Genel Sekreter Toktay ise taleplerin en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi.

KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan’ın da eşlik ettiği ziyaretin anısına,hediye takdiminde bulunan Rektör Bakan, 23 Nisan Rektörü Emine’yi makam aracı TOGG ile uğurladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.