Havalar soğuyor, yağışlar geri dönüyor

Havalar soğuyor, yağışlar geri dönüyor
Bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yeni yağışlı sistemle birlikte düşmeye başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 11 Kasım tarihli raporuna göre, birçok ilde sağanak yağış etkili olacak.

MGM’nin son tahminlerine göre, bugün Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Niğde, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların Marmara’nın batısı, İzmir, Manisa ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların, kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı ve kuzey, iç ile batı bölgelerde mevsim normalleri civarına düşeceği öngörülüyor. Rüzgarın, genellikle güneyli; Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da ise kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği bildirildi.

Yağışlı hava ile birlikte sıcaklıkların kuzeybatıdan başlayarak azalacağı ve batı ile iç bölgelerde mevsim normallerine yaklaşacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.