Gönül Elçisinden Uganda’ya 10 bin Elif Cüzü

Gönül Elçisinden Uganda’ya 10 bin Elif Cüzü
Yurt içi ve Yurt dışında yaptığı yardım çalışmalarıyla mazlumlara umut olan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Afrika'da insani yarımlarına devam ediyor.

Yurt içi ve Yurt dışında yaptığı yardım çalışmalarıyla mazlumlara umut olan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, 2021 yılı yurt dışı programı çerçevesinde Kamerun’dan sonra Uganda'da Kurban bayramının birinci günü hem bağışlanan kurbanların kesimini yapacak hem de okul, medrese, yetimhane ve camilerde 10 bin adet Elif Cüzü dağıtacak.

Afrika’nın açlık ve susuzlukla mücadele eden ülkelerine yaptıkları yardımlarla mazlum coğrafyaların umudu haline gelen Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ sloganıyla Kamerun’da Kur’an-ı Kerim dağıtımı, Kurban kesimi, Su Kuyusu, Gıda Kolisi dağıtımı, Katarakt Ameliyatı gibi etkinliklerin ardından şimdi de Uganda için dev bir yardım kampanyası başlattı.

Uganda’da gerçekleşecek etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cuma Demirdelen, Kurban Bayramının birinci günü Uganda’da hem yurt içi ve yurt dışından bağışlanan kurbanların kesimi hem de okul, medrese, yetimhane ve camilerde dağıtılmak üzere 10 bin adet Elif Cüzü dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Dernek olarak Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin devam ettiğini nerede bir yardıma muhtaç varsa onların yanında olmaya gayret gösterdiklerini de dile getiren Demirdelen; “Türkiye olarak hayırseverlik anlamında dünyanın en cömert ülkesiyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz.

Merhametin merkezi ülkemizde, bu mazlum insanlara kucak açmak, yardım eli uzatmak hepimizin insanlık borcudur. Afrika'da bulunan ve Müslümanların yaşadığı bölgelere, tespitlerimiz doğrultusunda manevi duygularımızı daha da zenginleştirmek için destek vermeye devam ediyoruz. Kurban bayramının birinci gününde Uganda’da kardeşlerimizle kucaklaşacağız.

Ülkemizden kurban bağışı yapan hayırseverlerimizin kurbanlarını kestirerek pay edip ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Aynı zamanda 10 bin adet Elif Cüzü dağıtacağız. Her ne kadar çağ gelişse de Afrika’da Kur’an-ı Kerim’in Mushaf’ına ve Elif Cüzü’ne ulaşamayan kardeşlerimiz sureleri tahta levhalara yazarak öğrenmeye çalışıyorlar.

Biz ise dev bir kampanya başlatarak Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan Uganda’daki okul, medrese, yetimhane ile camilerde dağıtılmak üzere 10 bin Elif Cüzü ve hayatlarının belirli evlerinde et yiyebilen özellikle yetimlerimizin bol bol et yemeleri için kurban bağışı çalışmasını başlattık. Hayırseverlerimiz her bir Elif cüzü için 15 TL olmak üzere kaç adet cüz isterlerse o kadar bağış yapabilir.” Dedi

Kur’an-ı Kerimi kolay öğrenmenin yolunun Elif Cüzünden geçtiğini de hatırlatan Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Cuma Demirdelen şöyle konuştu; “Afrika coğrafyasında Hristiyan Misyonerler yoğun bir şekilde çalışırken, ülkemize ve İslam dünyasına umut bağlayan yetim çocuklarımızı, gönül birlikteliği yaptığımız kardeşlerimiz yardımlarınızı bekliyor. Hem Kurban bağışı yapmak isteyen hem de Elif Cüzü bağışı yapmak isteyen hayırseverlerimiz Gönül Elçisi Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin Ziraat Katılım Bankası TR75 0020 9000 0088 6242 0000 01 nolu İBAN’a gönderebilirler.”

Demirdelen ayrıca yapılan bağışların isim isim video kaydı alınarak hayır sahiplerine de ulaştırıldığını hatırlatarak Afrika’dan uzanan yardım elini tutmaya davet etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.