E-ticarete engel yok

E-ticarete engel yok
Dünya Engelliler Günü kapsamında Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde "E-Ticarete Engel Yok" başlıklı eğitim gerçekleştirildi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, "Engelliler Günü bir gün değil her gün sloganı" ile bu konudaki farkındalığın artırılması hedeflendi.

Etkinlik açılışında konuşan Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu düzenlenen ortak etkinlikte kıymetli işbirliği nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar'a teşekkürlerini sundu.

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Hıdıroğlu engellilerin ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak desteklenmelerinin toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almaları bakımından büyük öneme sahip olduğuna değindi. Dr. Hıdıroğlu ayrıca özellikle pandemi döneminin belirlediği yeni ihtiyaçlara cevap verebilmeyi hedefleyen, içinde bulunulan yeni dönemde girişimciliğinin gelişmesini sağlayan bilgi teknolojilerinin etkin biçimde kullanımına yönelik becerilerin de geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 55 katılımcıyla verimli bir şekilde tamamlanan eğitimle engelli bireylere ürettikleri ürün ve verdikleri hizmetle ilgili kurdukları girişimlerin rakiplerine görece rekabet avantajı sağlayabilmesi için ihtiyaç duydukları dijital bilgi, beceri ve kaynağa erişmelerine yardımcı olunması amaçlandı. Ücretsiz e-ticaret eğitiminde katılımcılara E-ticarete Giriş, Web Sitesi Kurma, Ürün Sunumu  ve Sipariş Sistemi hakkında bilgiler verildi.

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.