Bakan Yardımcısı Yazgı ile Başkan Görgel Kahramanmaraş tarihini inceledi!

Bakan Yardımcısı Yazgı ile Başkan Görgel Kahramanmaraş tarihini inceledi!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, programı kapsamında şehre gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile depremde hasar gören tarihi mekanları ziyaret ederek restorasyon projelerine ilişkin istişarelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile şehirdeki tarihi mekânlarda incelemelerde bulunan Başkan Görgel, “Kapalı Çarşı, Kale, Taşhan, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, camilerimiz ve konaklarımızı bakanlığımız iş birliğiyle tarihi dokularını muhafaza ederek tekrar ayağa kaldıracağız. Ayrıca Bakanlığımız tarafından şehrimize yeni kütüphaneler de kazandırılacak” dedi.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ile İl Kültür ve Turizm Müdürü SeydihanKüçükdağlı’nın da yer aldığı programda Bakan Yardımcısı Yazgı ve Başkan Görgel, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ni de ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

ziyaret-8.jpeg

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Fırat Görgel, “Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Gökhan Yazgı ile şehrimizdeki hasarlı kültür varlıklarımızı yerinde inceleyerek istişarelerde bulunduk. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezimizi ziyaret ederek gençlerimizle bir araya geldik. Kapalı Çarşı, Kale,Taşhan, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, camilerimiz ve konaklarımızı bakanlığımız iş birliğiyle tarihi dokularını muhafaza ederek tekrar ayağa kaldıracağız. İnşallah restorasyon projelerinin tamamlanmasıyla şehrimizdeki tarihi miraslarımızı tekrar hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürümüz Sayın Taner Beyoğlu’nda da şehrimize kazandırılacak yeni kütüphanelerin müjdesini aldık. Destekleri için Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.