AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mecliste yaptığı konuşma sırasında yaptığı el hareketinin utanç verici olduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı el hareketi ülke gündeminin bir numaralı gündem maddesi oldu. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı el hareketi sonrasında siyasi isimler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterirken, olay sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Yaşanan olay sonrasında AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Meclis’ta yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’na adeta ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaların ve hareketin iç tüzüğe aykırı olduğunu söyleyen Ünal, “Sayın genel başkan “Bu meclisin bir itibarı kalmamıştır” ifadesini kullandıysa da bu Gazi Meclis’in itibarı da mehabeti de yerindedir. Bir genel başkanın kürsüde genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde İç Tüzük 160’ncı maddeye göre “Kaba ve Yaralayıcı Sözler Sarf Etmek ve Hareketler Yapmak Yasaktır” diyor. Bu hareket kınama cezasını gerektiriyor. Burada Sayın Genel Başkan çocuklardan bahsediyor. Ben kendi adıma yaptığı hareketten dolayı utandım. Ara vermenizi ve bunu değerlendirmenizi ve kınama cezası ile cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.