Afşin Elbistan için 16 bin imza toplanıp teslim edildi!

Afşin Elbistan için 16 bin imza toplanıp teslim edildi!
Afşin-Elbistan'da yeni kömürlü termik santral planlarının iptal edilmesi için toplanan 16 bin imza, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teslim edildi.

Elbistan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu tarafından change.org/TermiksizAfsinElbistan adresinde sürüdülen imza kampanyasında aynı zamanda mevcut santrallerin planlı bir şekilde kapatılması talep ediliyor.

Elbistan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu üyeleri adına Av. Özgür Çıkın tarafından, Afşin Elbistan’da kurulması planlanan yeni kömürlü termik santrallerin iptali için Change.org platformu üzerinden toplanan 16 bin imza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bugün teslim edildi.

Afşin Elbistan A Termik Santrali V. ve VI. Ünite İlavesi projesi ile için hazırlanmış olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na ilişkin İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı 02.04.2024 tarihinde yapılmış ve platform üyelerinin yanı sıra ilgili Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri de bu toplantıya katılarak gerekli itirazlarını sunmuşlardı.

Bakanlığın ÇED Raporu’yla ilgili nihai kararını henüz açıklamadığını belirten Elbistan Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu’ndan Mehmet Dalkılıç; “Yıllardır çalışan santraller bölgemizde sağlıklı insan ve verimli tarım arazisi bırakmadı. Akciğer ve solunum hastalıkları son derece yaygın. Deprem süreci ile zaten zarar gören bölgemizde artık daha fazla hayatımızı zorlaştıracak projeler istemiyoruz. Temiz ve sağlıklı bir çevrede insan onuruna yakışır şekilde yaşamak istiyoruz. Bu alanda çalışan STK’ların katkıları ile bilimsel verilerle yaptığımız itirazlarımız dikkate alınsın ve orada yaşayan bizlerin ve çevremizin üzerinde kabul edilemez etkileri olacak olan bu projeye dair Bakanlık olumsuz kararını versin istiyoruz” dedi.

Avukat Özgür Çıkın ise “Yetkililerin bu çağrıya duyarsız kalmayarak ÇED raporuna olumsuz yönde görüş bildireceklerini ümit ediyoruz. Emeği geçen herkesin eline sağlık, bölge halkı adına minnet ve teşekkürlerimizi bildiririz” diye görüşlerini iletti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Çevre Etki Değerlendirme Raporuna olumsuz karar vermesi talebiyle hazırlanan dilekçe ve imza kampanyasında toplanan imzalar Platform avukatları tarafından ilgili birime bugün (29 Nisan) teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.