6 Mayıs'ta hangi olaylar yaşandı? Tarihte bugün yaşananlar

6 Mayıs'ta hangi olaylar yaşandı? Tarihte bugün yaşananlar
Tarihte bugün neler oldu? 6 Mayıs'taki tarihi olaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte 6 Mayıs tarihinde yaşanan gelişmeler, önemli olaylar.

Dünya tarihine yer etmiş önemli olaylar zaman zaman Google Doodle’ı ve sosyal medya üzerinden hatırlatılıyor. Peki, tarihte bugün neler yaşandı? Ayrıntılar haberimizde…

OLAYLAR: 

1856 - Modern psikoloji ve psikayatrinin kurucusu ve Psikanaliz tekniğinin babası olarak bilinen Avusturyalı psikiyatrist Sigmund Freud dünyaya geldi.

(Sigmund Freud; 6 Mayıs 1856 - 23 Eylül 1939), psikolojinin en önemli alt dallarından biri olan psikanaliz biliminin kurucusu olan Avusturya doğumlu Yahudi nörologdu. Psikanaliz, hasta ile psikanalist arasında gerçekleşen diyalog yoluyla psikopatolojik vakaları tedavi etmekte kullanılan klinik yöntemidir. Hastaların zihinsel süreçlerinin bilinç dışı unsurlarla olan bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışır.)

1876 Selanik Vakası

(Selanik'te bir Bulgar kızı Müslüman olunca, Bulgarlar kızı linç etmek istediler. Bu durum karşısında Müslüman halk müdahale edip kızı kurtarmak istedi. Bu durum 6 Mayıs 1876 tarihinde çatışmaya dönüştü. Tarihe Selanik Vakası olarak geçen Olayı kışkırtan kişiler oldukları anlaşılan Fransız ve Alman konsolosları olaylar sırasında öldürüldü.)

1877 - Sioux Kızılderililerinin şefi Crazy Horse (Çılgın At), ABD birliklerine Nebraska'da teslim oldu.

1889 - Eyfel Kulesi ziyaretçilere açıldı.

1915 - Ünlü Amerikalı Yönetmen Orson Welles dünyaya geldi.

1927 - İstanbul Radyosu ilk yayınına Sirkeci'deki Büyük Postane binasının bodrum katında başladı.

1937 - Dünyanın en büyük zeplini olan Hindenburg, havalandıktan kısa süre sonra alev aldı ve yanarak yere çakıldı. 36 kişinin öldüğü kazadan sonra bu taşımacılık yönteminden vazgeçildi.

1940 - John Steinbeck, The Grapes of Wrath adlı romanıyla Pulitzer Ödülü aldı.

1972 - Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.