5 ilde rüşvet operasyonu! Aralarında eski hakim de var

5 ilde rüşvet operasyonu! Aralarında eski hakim de var
Kastamonu merkezli 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve rüşvet gibi suçları işlediği öne sürülen suç örgütüne operasyon düzenlendi.

32 şüpheli gözaltına alınırken şüpheliler arasında eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve eski hakim de bulunuyor.

Kastamonu merkezli 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçlarını işlediği öne sürülen suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 32 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilerden 24'ü adliyeye sevk edildi.

ESKİ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ VE HAKİM DE VAR

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 26 Nisan'da Kastamonu ile Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

"Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçu kapsamında "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 32 şüpheliden 24'ü emniyetteki işlemlerin ardından Kastamonu Adliyesine getirildi.

Şüphelilerden 8'i emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin arasında eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri'nin, eski bir hakimin ve Kastamonu'nun önde gelen iş adamlarının da bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.