Zeytin yağının fabrika fiyatı cep yakıyor!

Zeytin yağının fabrika fiyatı cep yakıyor!
2023-2024 sezonunda zeytin yağının fabrika fiyatı, geçen yıla göre oldukça arttı. Yeni sezonda fabrika alım fiyatı 90-100 TL civarındayken, bu sezon 210 TL'ye çıktı. Bu artış, tüketicilerin tepkisine neden oluyor.

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışın başlıca sebepleri arasında, küresel enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve zeytinyağı üretiminde yaşanan azalma yer alıyor.

Dünya genelinde enflasyon ve döviz kurlarında yaşanan artış, tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi zeytinyağı fiyatlarında da artışa neden oldu. Ayrıca, zeytinyağı üretiminde yaşanan azalma da fiyatların yükselmesine katkıda bulundu.

Zeytinyağında fiyatları önlenemez yükselişini sürdürürken fabrikada zeytinyağı litre fiyatı 210 liradan alıcı buluyor. Mutfakların baş köşesinde yer bulan zeytinyağı bu durumda artık lüks oldu. 

Cep yakan zeytinyağı fiyatları karşısında vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Zeytin üretiminde öne çıkan Hatay’ın Hassa ilçesinde de zeytin hasadı başladı. Binbir emekle toplandıktan sonra fabrikalara taşınan zeytinlerden elde edilen zeytinyağının buradaki fabrika fiyatı 210 TL’den alıcı buluyor. 

Marketlerde ise zeytinyağı fiyatları bu fiyatların çok çok üstüne çıktığı gözlemleniyor. 

Hatay Hassa’da bir fabrika sahibi Oğuzhan Ateş, çiftçiden yağı 200 TL’den aldıklarını ve 210 TL’ye tüketiciyle ulaştırdıklarını ifade ederek, “Bölge halkımızın zeytin toplamaya başlamasıyla fabrikalarımız üretime başladı. Bu sene Hatay bölgesinde rekolte yüksek olduğu için verim ve taneler iyi. Çiftçinin zeytin konusunda yüzü gülüyor. Yağ fiyatlarımızın güncel fiyatları şu an için biraz daha çiftçiden yana ama fiyatlar tüketiciyi üzüyor. 200 TL’ye fabrikamıza sıfır asit zeytinyağlarını alış yapmaktayız. 210 TL’ye fabrikamızdan satış yapmaktayız” dedi.

Hassa Çiftçi Abdullah Sarı, “Sezonun ilk ürünü daha ilk kez getirdik. Sezonun bereketli olmasını bekliyoruz. Rekolte temiz iyi, iyi olmasını bekliyoruz. Ürün kalitesi iyi yağmurların erken düşmesi sebebiyle ürünümüz biraz erken öne çıktı. Fiyatlardan memnunuz. Fiyatlar, istenilen düzeye ulaşmaktadır.” şeklinde konuştu.

BAZI MARKETLERİN İNTERNET SİTELERİNDE SATILAN BAŞLICA ZEYTİNYAĞI FİYATLARI ŞÖYLE;

Tariş Riviera Zeytinyağı 2 Lt 532,90  TL

Komili Riviera Zeytinyağı 1 Lt 270,90 TL

Komili Naturel Sızma Zeytinyağı Meyvemsi Lezzet 2 Lt 595,00 TL

Tariş Riviera Zeytinyağı 750 Ml (Cam Şişe) 227,90 TL

Komili Erken Hasat Zeytinyağı 500 Ml 308,90 TL

Kristal Riviera Zeytinyağı 2 Lt 539,90 TL

Kahramanmaraş’ta ise zeytin yağının teneke fiyatı 4 bin 500 lira bandında seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.