TÜMKİAD Kahramanmaraş’ta 2.yıl lansmanı düzenledi

TÜMKİAD Kahramanmaraş’ta 2.yıl lansmanı düzenledi
Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş’ta kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla düzenlediği lansmanda yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıttı.

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş’ta kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla düzenlediği lansmanda yeni yönetim kurulu üyelerini de tanıttı.
Kentte bir otelde gerçekleştirilen programda, derneğin tanıtımı ve bugüne kadar ki süreçte yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

tumkiad-bask-muhammet-eliacik.jpeg
Açılış konuşmasını yapan TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, büyük bir özveriyle çalıştıklarını, hedefe olan inançları ve sadakatleriyle bu yolda yürüdüklerini belirterek, şunları kaydetti:
“1 kişi olarak başladığımız bu kutlu yolculukta buralara gelmek de, tarafsız, diklenmeden dik duran ve emir almadan Devletine sadakat ile bağlı olan bir yapıyı oluşturmak her baba yiğidin harcı değildir. Biz yola çıkarken ‘iş dünyasının ve STK kültürünün alışılagelmiş kalıplarının dışına çıkacağımızın ve dar kalıpların kırılmasının ayak sesleri olacağımızı’ dile getirmiştik. İlk başlarda karşımıza ‘Sizin bu oyunda yeriniz yok!’ anlayışı ile duvar örülmek istendi. ‘Yapamazlar, başaramazlar’ diyen önümüze konulan tuzaklar oldu. Gençliğimize dem vurdular, tecrübe lazım dediler. Ancak hesaba katamadıkları en önemli ayrıntı, ‘TÜMKİAD’ın birleştirici ve bütünleştirici gücünün etkisiyle özgüvenimizin yüksek, inanç ve motivasyonumuzun kusursuz oluşu, buna paralel olarak da hissettiğimiz güven ve heyecanın sahaya mükemmel iz düşümünü düşünememiş olmalarıydı.” 
Yeni yüz ve yeni isimler olarak bu çetrefilli yolda, tek değil kendilerine inanan dostlarıyla yürüdüğünü kaydeden Eliaçık, “Değerli üyelerimizle ve sorgulamadan, aramıza duvarlar örmeden yanımızda duran herkesle yol aldık. Her zaman birlikte olmanın, beraber büyümenin gücüne inandık. Ben ve ekip arkadaşlarımız ile önce niyet ettik, sonra zırhımızı kuşanarak “ Ya Allah Ya Bismillah” diyerek yürümeye başladık.”  dedi.

03-001.jpeg
Eliaçık, günümüzde yaşanan enflasyon ve döviz problemi ile mücadele ederken burada iş insanlarına Ahlaklı Tüccarlar olmanın düştüğünü hatırlatarak, “Zor dönemlerden geçiyoruz. Belki de daha kara günlerde kapıdadır. Ancak Biz biliyoruz ki bu Devlet ve bu millet zor günlere alışıktır. Zor günleri, Kara günleri çok iyi bilir. Her ne kadar her şey karamsar görünse de Bizim umudumuz her zaman canlıdır.” İfadelerine yer verdi.  
TÜMKİAD olarak, Tabanda Gelişim sağlama misyonunu yüklendiklerini anlatan Eliaçık, sözlerine şöyle devam etti:

04.jpeg
“Evet, işsiz gençlik bizim derdimiz. Yüzü gülmeyen esnaf bizim derdimiz. Biz kaybolmaya yüz tutmuş muhteşem kültürümüzün neferleri olarak buradayız. Arka bahçe kurumlar, protokol yapılar ve günü kurtarmaktan öteye geçmeyen altı boş platformlardan çok uzağız. Bizi sistemin bir parçası haline getirmek için atılan adımlara ve ortaya konan çabalara verecek tek bir cevabımız var. ‘Beyhude kardeşim, beyhude’. Aksine. Biz istiyoruz ki. Sistemin değil, değerlerin neferleri olalım. Herkes gelsin, katkı sağlasın. Omuz versin. Gönül versin, gönül alsın. Komşumuz aç ise, tok yatmayalım. Pahalı satıp, ucuza kapatanlardan olmayalım. Siftahını yaptığı zaman komşusunu işaret eden o muhteşem mirasa sahip çıkalım. Gerisi teferruat. Para üzerine kurulmuş ve yozlaşmış bu kapitalist düzenin karanlığını yırtacak yeni bir düzen. Ne diyor Genel Başkanımız? Para değil, Helal Para. İşte bütün gaye bu. Hedef bu. Formüller elimizde. Gerisi niyet ve istikamet.” 
Yeni dönem ile birlikte önlerine koydukları hedeflere daha kararlı yürüyeceklerini söyleyen Eliaçık, “Yeni dönemde de, sahanın nabzını tutarak toplamış olduğumuz tüm verileri, üyelerimizin ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda işlemeyi ve üretmeyi sürdüreceğiz. Markaları ile ön Plana çıkan bir Kahramanmaraş ve Üreterek büyüyen bir Türkiye hedefine, hep beraber ulaşacağız. Yeni yönetim kurulunda görev alan Arkadaşlarımın hayırlı çalışmalara imza atacakları inancıyla başarılar diliyor, bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Konuşmanın ardından yeni yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı ve üyeler kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. 
Önceki dönemden görevi devreden 3 yönetim kurulu üyesine ve Gazeteci Ömer Faruk Salman’a çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi. 
Program kokteyl alanında geçirilen serbest zamanın ardından sona erdi.

tumkiad-yonetim-kurulu.jpeg

YENİ YÖNETİM KURULU ŞU ŞEKİLDE AÇIKLANDI

o İl Başkan Vekili Lütfi KALAKENGER Sektörler Komisyonu Ahmet ARTUK
o Teşkilatlanma Komisyonu Ferhat GEMCİ
o Muhasip Ertan ERALP
o Yatırım ve İş Geliştirme Komisyonu Hüseyin EŞİN o İş Kadınları Komisyonu Mehtap TEKİNŞEN
o Kurumsal İlişkiler Komisyonu İbrahim DEMİREL o Ticari Faaliyetler Komisyonu Sami SAÇMALI
o Eğitim ve Dijitalizm Komisyonu Ahmet Yalçın DEDE
o Girişimcilik ve Gençlik Komisyonu Hikmet SOĞANCI
o Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Komisyonu Ali SÜTYEMEZ o Üye İlişkileri Komisyonu Ahmet SERHATOĞLU
o Tanıtım ve Medya Komisyonu Erhan ARICI
o Hukuk İşleri Danışmanı Ömer Furkan DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.