Tşof Başkanı Apaydın: “taşımacı Esnafın Beli Büküldü”

Tşof Başkanı Apaydın: “taşımacı Esnafın Beli Büküldü”
Benzine bir hafta içinde yapılan ikinci zam ile benzinin litre fiyatının 5 liralık psikolojik sınırı aştığını söyleyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Ardarda akaryakıta gelen zamlar taşımacı esnafın belini büküyor. Maliyetlerimiz iyice arttı. Taşımacı esnaf

- Benzine bir hafta içinde yapılan ikinci zam ile benzinin litre fiyatının 5 liralık psikolojik sınırı aştığını söyleyen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Ardarda akaryakıta gelen zamlar taşımacı esnafın belini büküyor. Maliyetlerimiz iyice arttı. Taşımacı esnafına düşük vergili ucuz akaryakıt istiyoruz. Yoksa eve ekmek götüremeyeceğiz” dedi.

“BENZİN FİYATI 5 LİRAYI AŞIYOR”

Benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam yapılarak 95 oktan benzinin litre satış fiyatı 4,91 kuruşa çıktığını, 4,93 TL olan 98 oktan benzinin satış fiyatının ise 5 lirayı geçtiğini belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Benzine en son zam 8 Temmuz'da 11 kuruş zam yapılmıştı. 10 Temmuz'da ise motorine 7 kuruş zam yapıldı. 98 oktan benzinin geçen sene 4, 37 lira olan fiyatı artık 5 lirayı geçti. Yurtiçinde kullanılan benzin miktarı kadar yurtdışına litresi 1,5 liradan benzin ihraç ediyoruz. Bundan sonra pahalılıkta dünya birinciliği rekorumuzu gene biz kıracağız. Halbuki bir litre benzin üzerinde yüzde 61,17 ÖTV-KDV payı, yüzde 10,78 oranında da dağıtıcı, bayi ve rafineri payı var. Fiyatlara zam yapmak yerine vergiler düşürülerek taşımacı esnafına ucuz akaryakıt verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK MALİYET MAZOT”

Taşımacı esnafının en büyük maliyetinin motorin olduğunu söyleyen Fevzi Apaydın, “Mazot fiyatlarıyla baş edecek durumumuz kalmadı. Taşımacılık faaliyeti ile uğraşan bir esnafın bu fiyatlarla para kazanması çok zor. Kazancımızı yakıt ve yedek parçaya veriyoruz. Mazotun litre fiyatı 2012 Haziran ayında 3,62 TL olup, yaklaşık yüzde 19 artışla bugün 4,31 TL’ye çıkmıştır. Ülkede mazot kullanımı arttıkça mazota yapılan zamlarda artıyor. Maliyetlerin hızla arttığı bir ortamda şoför esnafımızın ödemek zorunda olduğu gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, zorunlu trafik sigorta primleri düşünüldüğünde, gece gündüz yollarda direksiyon sallayan nakliyeci esnafının mesleki faaliyetini sürdürmekte ne kadar zorlandığı aşikardır. Başka ülkelerde ticaret amaçlı kullanılan ucuz motorin imkânı bizde de olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.