TMO Kahramanmaraş'tan Mısır Alımı İçin Randevu Duyurusu!

TMO Kahramanmaraş'tan Mısır Alımı İçin Randevu Duyurusu!
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kahramanmaraş Başmüdürlüğü, 2025 yılı mısır alım kampanyası kapsamında üreticiler için randevu sisteminin açılacağını duyurdu.

18 Ağustos 2025 tarihinde saat 13:00 itibarıyla başlayacak olan randevu sistemiyle, üreticiler e-Devlet üzerinden veya TMO’nun https://www.tmo.gov.tr ve https://randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alacakları randevularla lisanslı depolar aracılığıyla mısır satış işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Üreticilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

  • ÜPAK Kaydı Olmayanlar: Ürün Piyasası Aracı Kurumlarına (ÜPAK) kayıt yaptırmayan üreticilerin, cep telefonlarıyla birlikte Ticaret Borsası’na başvurmaları gerekiyor.
  • ÇKS Güncellemesi: Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) belirtilen miktarlara göre satış yapılacağından, üreticilerin mağdur olmaması için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne giderek bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.
  • Dekara Verim Bilgisi: Tarım Müdürlükleri tarafından dekara verim bilgilerinin sisteme girilmesi gerektiği belirtildi.

TMO yetkilileri, üreticilerin randevu alırken ve satış sürecinde dikkatli olmalarını, eksik belge veya güncellenmemiş kayıtlar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için gerekli işlemleri zamanında tamamlamalarını tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.