Pilot il Kahramanmaraş’ta evlenecek ve iş kuracak gençlere 150 bin TL faizsiz kredi!

Pilot il Kahramanmaraş’ta evlenecek ve iş kuracak gençlere 150 bin TL faizsiz kredi!
AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa süre içinde Meclis gündemine geleceğini söylediği Aile ve Gençlik Bankasının kurulmasına ilişkin çalışmalar başladı.

Edinilen bilgilere göre; AK Parti grup yönetiminin üzerinde çalıştığı taslak ile yeni evleneceklere ve iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verilmesi için ‘Aile ve Gençlik Fonu’ adı altında bir yapı oluşturulacak.

İlgili bakanlık temsilcilerinin de katıldığı çalışmalarda gündeme gelen taslağa göre, Fon’un yönetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının temsilcileri eliyle yapılacak.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Fon’dan kredi kullanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuru şartları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. Fon’dan kredi kullanmak isteyenlerin gelir düzeyi esas alınacak.

FAİZSİZ VE İKİ YIL ÖDEMESİZ

Kredi tutarı bu yıl için 150 bin lira olacak ancak bu miktar her yıl artacak. Kredi iki yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli ve faizsiz verilecek.

MADENLERDEN DE PAY AKTARILACAK

Fon’un kaynakları, petrol ve doğalgaz gelirlerinden aktarılacak payın yanı sıra Maden Kanunu gereği madencilik faaliyetlerinden alınan devlet katkı payından yapılacak kesintiden oluşacak.

4 İLDE PİLOT UYGULAMA

Yasa çıktıktan sonra uygulama ilk etapta, depremin en çok etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerde pilot olarak başlatılacak. Ardından depremin etkilediği diğer iller kapsama alınacak ve sonrasında da Türkiye genelinde uygulanacak.

HAFTAYA MECLİS’TE

AK Parti’nin Fon’un kuruluşuna ilişkin taslak çalışmalarını önümüzdeki hafta tamamlayarak, teklifi TBMM Başkanlığına sunması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.