MÜSİAD'da gündem uçak sanayisi

MÜSİADda gündem uçak sanayisi
Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Konya Şubesi, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Mimar ve Mühendisler grubunun işbirliğiyle düzenlenen "Uçak sanayindeki gelişmeler ve Konya sanayi konulu konferansta uçak sanayi masaya yatırıld

 

MÜSİAD Toplantı salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Şimşek, Türkiye'nin çift haneli büyüme rakamlarını yakaladığı bu günlerde havacılık sektörünün önemli bir yeri olacağını belirterek, "Bu kadar hızla büyüyen bir sektörde Konya'nın da sadece kullanım değil, üretim alanında da kendini geliştirmesi büyük önem taşımaktadır." dedi.


Konuşmaların ardından geçilen konferansta konuşan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Emekli Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yüksel, Konya'nın 1. İnönü muharebesinde orduyu mağlubiyetten kurtaran ilk uçağın yapılıp hizmete verildiği şehir olduğunu belirtti. Yüksel, "Nihayet bugünkü konumuz açısından Konya, benim için 25 senedir, Leyla'sını arayan Mecnun gibi, kapı kapı dolaşarak, ilgililere önemini anlatmaya çalıştığım; ama bir türlü anlatamadığım uçak yapımı konusunda konuşma yapmam için talep gelen ilk şehirdir" dedi.

Türkiye'nin havacılık sanayinde geride kaldığını söyleyen Prof Dr. Yüksel, "Aerodinamik ve yapısal dizayn için eleman, prototipi imal edecek eleman ile araç-gereç, yer ve uçuş testlerini yapacak eleman, sonuca göre tadilat yapacak eleman, bu elemanları yetiştirecek usta-uzman eleman, tecrübe birikimi, arşiv ve sertifika verecek daire yok. Biz bunların hepsini yapabilecekken 27 Mayıs ve 28 Şubatta teknik altyapımıza kürtaj yapılmıştır" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.