Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında karar günü

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında karar günü
4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucu 14.30'da açıklanacak.

Memurların maaş ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci yasal takvim gereği dün itibarıyla sona erdi.

Hükümet ile memur sendikaları arasında hafta sonu süren görüşmelerde, kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin talepler son kez değerlendirilip, sözleşmenin en kritik ayağı olan maaş artışları da müzakere edildi.

TARAFLAR ARASINDA BİRÇOK KONUDA BÜYÜK ÖLÇÜDE UZLAŞININ SAĞLANDIĞI ÖĞRENİLİRKEN, SÖZLEŞMENİN BUGÜN İMZALANMASI BEKLENİYOR.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından dün yapılan paylaşımda, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunun 14.30'da açıklanacağı duyurulmuştu.

SENDİKALAR 2022'DE YÜZDE 21 ZAM İSTEMİŞTİ

Sözleşme görüşmelerinde bu dönem birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

HÜKÜMET İSE İLK RESMİ TEKLİFİNDE 2022'NİN İLK ALTI AYINDA YÜZDE 5, İKİNCİ ALTI AYINDA YÜZDE 6, 2023'ÜN İLK VE İKİNCİ ALTI AYLARINDA YÜZDE 6+6 VE ENFLASYON FARKLARI ÖNERMİŞTİ.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.