“Maraş Yemekleri” Kocabaş konağında yaşatılacak

“Maraş Yemekleri” Kocabaş konağında yaşatılacak
Kahramanmaraş’ın tarihi mekânlarından biri olan Kocabaş Konağı Maraş Yemeklerinin satılacağı yöresel merkez haline geliyor

Kahramanmaraş’ın tarihi mekânlarından biri olan Kocabaş Konağı Maraş Yemeklerinin satılacağı yöresel merkez haline geliyor

Kahramanmaraş’ın tanıtımında gıda ürünleri büyük önem arz ediyor. Dondurma ile belli bir hedefe ulaşan Kahramanmaraşlılar Maraş yemeği ve yöresel ürünleri de tanıtmak ve satışını yapmak için büyük çaba harcıyor.

Kahramanmaraş’ta Alpedo ve Kervan markasıyla 78000 noktada satış yapan Kervan grubu bir süre önce kentin tarihi mekânlarından biri olan Kocabaş Konağını devralmıştı.

Bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, bu konakta nelerin yapılacağı ile ilgili bir açıklama yaptılar.

“Kocabaş Konağı’nın” Kahramanmaraş yemeklerinin tanıtım ve satışının yapılacağı prestiji bir mekan olacağını ifade eden Sami Kervancıoğlu şunları söyledi.

“Biz nereden geldiğimizi unutmadık. Kervan ailesi olarak halkımızın bize verdiği desteğe minnettarız. Siz basın mensupları bizim ürettiğimizi tanıttınız sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu gün için 78000 satış noktasında ürünlerimiz vatandaşlara satılıyor. Bizler de şehrimizi tanıtmak, üretmek ve daha fazla turist gelmesini sağlamak için bir çaba içindeyiz.

Kervanhan Tesisleri ile ilgili çok güzel övgüler alıyoruz. Kurumsallaşma yolunda adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Çalışan personellerimiz sürekli eğitim almaktadırlar. Bizlerde eğitimlerden geçiyoruz.

İnşallah Kocabaş Konağında Kahramanmaraş’ın yemek kültürünü tanıtmak ve tattırmak istiyoruz. Şu anda Mustafa Pekel beyin öncülüğünde bu konak ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. İki aya kadar tamamlamak istiyoruz. Ancak bu süre içinde de açık kalacak. Burada yemeklerin dışında yöresel ürünlerimizi de teşhir etmek ve satışa sunmak istiyoruz. Zaman içinde bu bölgede yeni yapılar alarak mekanı genişletmek amacı içindeyiz. Bu konuda bize estek veren Sayın valimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde Ak parti Genel Merkezinde Kahramanmaraş Yemeklerini Sayın Cumhurbaşkanımız ve MYK üyelerine hazırladık. Sayın Genel Başkan yardımcımız Mahir Ünal beye teşekkür ediyoruz bize bu fırsatı verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yemeklerimizden çok memnun kaldı. Bizlerle ayrı ayrı ilgilendi. Bu gurur Kahramanmaraş’a aittir diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra toplantıya katılan basın mensuplarına bir dondurma şovu yapan Kervancıoğlu basın mensuplarına ayrı ayrı dondurma kestirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.