Kredi kartında Nakit avans faizi yükseldi!

Kredi kartında Nakit avans faizi yükseldi!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı nakit çekimleri ve kredili mevduat hesapları için uygulanan aylık faiz oranlarında değişikliğe gitti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

23 Eylül 2021 tarihinde Şahap Kavcıoğlu'nun başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini düşürülmüş, mevcut iktidar tarafından Türk Lirasındaki düşüşün fitili de ateşlemişti.

Türk Lirasının Dolar ve Euro başta olmak üzere döviz kurları karşısında değer kaybetmesi nedeni ile TL büyük bir itibar kaybına uğradı. Her geçen gün değerini yitiren Türk Lirasını gören vatandaş daha güvenilir olarak gördüğü döviz ve altına yöneldi.

Ülkede tüm bunlar yaşanırken vatandaşlar da ay sonunu getirebilmek için kredi ve nakit avans çekmek zorunda kaldı. Enflasyonun hızla arttığı ülkemizde çok sayıda vatandaş kartlar yüzünden borç batağına saplandı.

Merkez Bankası tarafından uygulanan sıkılaşma politikaları çerçevesinde kredi muslukları da kısıldı. Enflasyonun tarihi seviyelere çıktığı ülkemizde art arda yapılan faiz artışları nedeni ile vatandaşa çığ gibi faiz yükü yüklendi.

Öyle ki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı nakit çekimleri ve kredili mevduat hesapları için uygulanan aylık faiz oranlarında artışa gitti. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, faiz oranları %4,42'den %5'e yükseltildi.

Söz konusu karara göre, kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarının aylık faiz oranı %4,42'den %5'e yükseltildi. Gecikme faiz oranı ise %4,72'den %5,30'a çıkarıldı. Ayrıca
kredi kartı aylık azami akdi faiz ve azami gecikme faiz oranlarında bir değişiklik yapılmayarak sırasıyla %3,66 ve %3,96 oranlarında sabit bırakıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.