Kredi kartında faiz zirveyi gördü!

Kredi kartında faiz zirveyi gördü!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı ardından kredi kartlarında gecikme faizleri zirveyi gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta yaptığı faiz artışı kredi kartı faizlerine zirve yaptırdı.

Yapılan bu yeni sistemle birlikte bankalar parasını faize koyanlara yüksek ödemeler yaparken bunu diğer tarafında borçlunun üstüne dağları yıkmaya devam ediyor. 

Kredi kartlarında aylık azami gecikme faiz oranı 1 Ekim itibariyle yüzde 3,11'den yüzde 3,56'ya yükseldi. Bankalara bu yansıma daha fazla olarak yansıması bekleniyor

FAİZİ FAİZLE KAPATMA

Ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar zorda kaldıkları zaman hayatlarını idame ettirebilmek için kredi kartını kullanıyor. Merkez bankası yaptığı faiz politikalarıyla birlikte artık vatandaşların sırtına daha yüksek maliyetler yüklüyor. KKM'de parası olan vatandaşları çıkartmak için banka faizlerini cazip kılındı. Faizin her türlüsü kötü olmasına rağmen vatandaşlar banka faizlerine itiliyor. 

Nakit çekimlerde kullanılacak azami gecikme oranı da yüzde 3,87'den yüzde 4,32'ye yükseldi.  TCMB geçen hafta politika faizini 500 baz puan artışla yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.

Bununla birlikte bankalardan borç alan vatandaşları zor günler bekliyor. Faiz yükseltmelerinin ana kaynağı ise bozulan ekonomiyi faiz sistemiyle düzeltmek. Son zamanlarda dolar,euro ve altındaki yükselişler durdurmak mümkün olmadı. Ülke genelinde enflasyon zamları halkı zor durumda bıraktı. Bu dönemde ülke genelinde kredi kartı borcu olanların sayısı 5 kat arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.