Köprübaşı’nda Çilek Üreticisi Memnun

Köprübaşı’nda Çilek Üreticisi Memnun
Manisa’nın Köprübaşı ilçesinin geçim kaynağı haline gelen çilek yetiştiriciliği, kış aylarında da çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Nisan ayında tarlada hasadı başlayan çilek, kasım ayının gelmesine rağmen hız kesmeden devam ediyor. 6 bin 5 yüz dekar arazide yetiştirilen çilekler, bin bir zahmetle toplanarak tüketicinin sofralarına ulaştırılıyor.

Yaklaşık 15 bin ton verim alınan çilek fiyatları da sezonda 20-25 lira olmasına karşın kasım ayında çilek yetiştiren üretici Rahim Özcan çileğin kilosunu 50 liradan sattığını söyledi. "Köprübaşı Çileği" için Türk Patent Enstitüsü’nden 'Marka ve Tescil Belgesi' ile birlikte ‘Coğrafi İşaret Belgesi’ de alındığını ve yaz kış arandığını hatırlatan Özcan,” Şu anda hem örtü altında hem de açık tarlada çileğimiz var. Havaların soğumaması nedeniyle hasat devam ediyor. Örtü altında 3 dekar çilek yetiştiriyorum. Fiyatlar sezonuna göre çok çok iyi yüzlerimiz gülüyor cebimiz para görüyor. Kilosu 50 liradan başlıyor. Toptancının ilgisi güzel. Şimdilik İstanbul, İzmir ve çevre il ve ilçe pazarlarındaki tezgahları süslüyor. İlçemizde dört mevsim çilek hasadı yapılıyor” diye konuştu.

f64e5706-7fdd-49ef-9c9b-900150e451a3.jpg

Köprübaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Alptekin Sağıroğlu ise ilçe ekonomisine çilek üretiminin büyük katkı sağladığını belirterek, "Toplam 6 bin 5 yüz dekarda 500 üreticimiz çilek yetiştiriyor. Yıllık 15 bin ton çilek hasadı yapılıyor. İlçe ekonomisine 150 milyon lira para kazandırıyor. Çileğin tadı, aroması çok güzel. İlçede 4 mevsim çilek yetiştiriliyor. İlçe tarım orman müdürlüğü olarak çiftçilerimize her türlü teknik desteği vermekteyiz. Allah kazançlarını bereketlerini arttırsın" dedi. (Gülay Doğan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.