Konutların sigortalanması önem arz ediyor

Konutların sigortalanması önem arz ediyor
Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Şentürk Sigorta yetkilisi Kadircan Şentürk konut sahiplerini uyararak, sigorta yaptırmanın önemine dikkat çekti

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Şentürk Sigorta yetkilisi Kadircan Şentürk konut sahiplerini uyararak, sigorta yaptırmanın önemine dikkat çekti

Kahramanmaraş deprem kuşağı içinde yer almaktadır. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremler kısa adı Dask olan Doğal Afet Sigortalarının önemini anlamamıza sebep oldu.

Bu konuda görüşlerini açıklayan Şentürk Sigorta Yönetim kurulu Başkanı Kadircan Şentürk vatandaşları uyararak şunları söyledi.

 “Öncelikle Elazığ depreminde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılarımızın biran önce sağlıklarına kavuşmalarını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. K.Maraş’ta da ciddi derecede hissedilen deprem birçok insanımızın tedirgin olmasına vesile oldu.

Ülke topraklarının %96’sının deprem bölgesi içinde yer alması, Türkiye’de konut sahiplerinin olası bir doğal felaket sonrası hazırlıklı davranmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK’ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu.

DASK adı verilen ve abone alırken zorunlu koşulan deprem sigortasına ne yazık ki insanımız yeterli ilgiyi göstermiyor. Konut sahipleri yeni evlerine taşındıklarında elektrik ve su aboneliği için alınan Zorunlu Deprem Sigortası poliçelerini, süresi dolduğunda yenilemeyi ihmal ediyor. Aslında tüm yurttaşlarımız olarak Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmak sosyal sorumluluğumuzdur.

DASK; Deprem risk derecelerine ve evin metrekaresine göre çıkan tutarı ile, çok küçük primlerle çok yüksek riski ve teminatları sigortalayabileceğiniz çok cazip bir sigorta ürünüdür. Deprem sigortasının yalnızca Van depreminde, 2011 yılının parasıyla 120 Milyon TL ödeme yaptığını biliyor muydunuz?

Ortalama bir rakam verecek olursak; 2020 yılı itibariyle K.Maraş’ta 150 Metrekare olan bir ev 170.100 TL teminat tutarıyla 250-270 TL’ye sigortalanabiliyor. İnsanlarımız tutar ve teminatı göz önünde bulundurduğunda ne demek istediğimi çok rahat anlayacaklardır. Onlarca yıl çalışarak emek ederek aldığın evini, maaşının ufak bir tutarına sigortalayabilirsin. Üstelik kredi kartına taksit imkanı da mevcut.  Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'dir. Zorunlu Deprem Sigortası yapılan evin değeri, DASK poliçesi içinde bulunan bedeli aştığı takdirde, aşan kısım için Zorunlu Deprem Sigortasının yapılmış olması kaydıyla sigorta şirketleri tarafından Konut Sigortaları ile tamamlanabiliyor. Ülkemizin jeopolitik durumu ve deprem riski göz önüne alındığında Deprem Sigortasının zaruri bir ihtiyaç olduğu açıkça anlaşılıyor.

Şentürk Sigorta’da en az 8 dairenin bir arada yaptığı toplu başvurularda ve zorunlu deprem sigortası poliçesi yenilemelerinde indirim uygulanıyor. Bu hususlar göz önüne alındığında, Hemşerilerimize başlarına gelebilecek tüm kötü senaryoları düşünüp ona göre tedbir almalarını öneriyor, zorunlu deprem sigortalarını mutlaka yaptırmalarını, poliçelerini yeniletmeyi ihmal etmemelerini hatırlatıyoruz. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.