Kiracılara hayati uyarı! "Kiracı kirayı ödediğine dair yazılı evrak almalı”

Kiracılara hayati uyarı! "Kiracı kirayı ödediğine dair yazılı evrak almalı”
Son dönemde artan enflasyon, konut ve kira fiyatları ev sahipleri ile kiracılar arasında büyük anlaşmazlıklara yol açıyor.

Kiracı ile ev sahipleri arasında soğuk savaş yaşanırken, hukukçulardan kiracılar için hayati öneme sahip bir uyarı geldi.

Kiracılara tavsiyelerde bulunan Av. Ferhat Kurt, "Burada vereceğimiz tavsiyeler şöyle, kambiyo senedi alınmışsa kira sözleşmesinin içeriğine kambiyo senetlerinin alındığının yazılması gerekmektedir ve kiracı o tarihli kirasını öderken kirayı ödediğine dair yazılı evrak almalı veya bunu banka aracılığıyla dekont ile gerçekleştirmeli, senediyle ilgili ise senedini teslim almalıdır.

Senetler düzenlendiğinde imza atmadan önce senedin üst kısmına tarih belirterek kira sözleşmesine istinaden derseniz senedi de kira sözleşmesine bağlamış oluyoruz ve böylelikle ispat bakımından mağduriyetlerin bir kısmını azaltmış oluyoruz" dedi.

Son düzenleme ile birlikte kira sözleşmelerinin artış oranlarının belirlendiğine dikkat çeken Kurt, şöyle konuştu: “Konut ve çatılı iş yerleri kiralarındaki oranlarla birlikte geçen seneye oranla 4 bin TL'ye oturulan bir dairenin kirasını bir sonraki sene 8 bin TL yapamaz. Çünkü bununla ilgili bir yasal mevzuat ve düzenleme var. Bununla karşı karşıya kaldığınız takdirde, 'ben bu yasal mevzuat düzenlemesinin dışına çıkamam, sadece devletin belirlemiş olduğu oranlarla kiramı ödeyebilirim' diyerek kiraya veren kişiye cevap verebilirsiniz. Bunu ödemek zorunda değilsiniz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.