Kipaş Kağıt Fabrikası Gün Sayıyor

Kipaş Kağıt Fabrikası Gün Sayıyor
Kahramanmaraş'ın tek holdingi KİPAŞ'a ait ve yapım çalışmaları devam eden Kılılı beldesindeki kağıt fabrikası hizmete sunulmak için gün sayıyor.

Kahramanmaraş'ın tek holdingi KİPAŞ'a ait ve yapım çalışmaları devam eden Kılılı beldesindeki kağıt fabrikası hizmete sunulmak için gün sayıyor.

KİPAŞ Holding iştiraki olarak inşasına başlanan KİPAŞ Kağıt İşletmeleri A.Ş. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Kılılı Kasabasına kurulacak olan tesislerinde, kağıt ve ambalaj kağıt üretimi yapılarak dünyaya pazarlayacak. Bin kişinin çalışması planlanan tesislerde üretilen ürünler teknolojinin en son ürünü olarak dünya piyasasına arz edilecek.

2011 yılında başlayan inşaatın yakında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor. Kağıt işletmesi ile beraber fabrikanın ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir enerji santrali ve atık ısıyı değerlendirmek üzere 400 dönüm sera kurulacak.

kipas-kagit-2.jpg

TEMELİ MAYIS 2012’DE ATILDI

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, KİPAŞ Holding'in bünyesindeki Kipaş Kağıt Fabrikasının temeli 2012 yılının Mayıs ayında atıldı.

28 metre yüksekliğiyle, bölgedeki en yüksek prefabrik bina olma özelliği taşıyan KİPAŞ Kağıt'ın temel atma törenine, o zamanki TBMM Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve bazı belediye başkanları ve çok sayıda bürokrat da katıldı.

Törende, ayrıca KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, Kambeton Ltd. Şti Ortaklar Kurulu Başkanı Zeki Baykam ve her iki şirketin yöneticileri de hazır bulundu.

Yatırım ilk etapta 500, daha sonrasında 1000 kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 470 bin ton kağıt üretimi yapacak. 60 bin metrekare kapalı alan ve toplamda 300 bin metrekareye kurulacak olan KİPAŞ Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.'nin, önümüzdeki günlerde üretime geçmesi planlanıyor.

Türkiye genelinde bir çok firmanın katıldığı ihaleyi alan Kambeton, 350 milyon Euro'luk yatırımın inşaatını yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.