Kahramanmaraş’ta Beklenen Haber Geldi! TYP Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı
Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Kahramanmaraş Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarıyla yürütülen iş birliği kapsamında toplam 1000 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) başlatılacağını açıkladı.
Program kapsamında vatandaşların kamusal alanlarda yürütülen temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına destek vermesi sağlanacak. TYP kapsamında görev alacak kişiler, belirlenen süre boyunca geçici istihdam imkanından yararlanacak.
Başvurular 27 Temmuz 2026 tarihinde başlayacak ve 31 Temmuz 2026 tarihinde sona erecek. Adaylar başvurularını e-Devlet, İŞKUR e-Şube, ALO 170 hattı veya İŞKUR hizmet merkezleri üzerinden gerçekleştirebilecek.
Programa katılacak kişilerin belirlenmesi ise noter huzurunda yapılacak kura ile gerçekleştirilecek. Kura çekiminin 5 Ağustos 2026 tarihinde yapılacağı belirtilirken, asil listede yer alan vatandaşlar 17 Ağustos 2026 ile 15 Şubat 2027 tarihleri arasında toplam 6 ay süreyle görev yapacak.
Kahramanmaraş’ta özellikle geçici süreli çalışma imkanı arayan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunan TYP kapsamında, kamusal hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülmesi ve istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.