Kahramanmaraş’ta 16,9 Milyon’luk Akaryakıt İstasyonu İcradan Satılacak!
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde, icra yoluyla satışa çıkarılan akaryakıt ve LPG istasyonu için süreç başladı. Bir borçtan dolayı satışa konu olan taşınmaz, e-satış yöntemiyle açık artırmaya sunulacak.
İcra dosyası kapsamında satışına karar verilen taşınmaz, Türkoğlu ilçe merkezinde, Kahramanmaraş–Osmaniye yolu üzerinde yer alıyor. 819 ada, 3 parselde kayıtlı olan taşınmazın toplam yüzölçümü 4 bin 556,19 metrekare olarak belirtildi. İmar planı içerisinde yer alan arsanın, akaryakıt ve LPG istasyonu kullanımına uygun olduğu bildirildi.
Bilirkişi raporuna göre, taşınmaz üzerinde mevcut petrol istasyonuna ait makine ve teçhizatların atıl durumda olduğu, istasyona ait idari binanın az hasarlı olduğu, yaklaşık 20–25 yıllık bir yapının ise ağır hasarlı olması nedeniyle değerlemeye alınmadığı kaydedildi. İdari binanın 2/B, kanopinin ise 1/B sınıfı yapı olduğu tespit edildi.
Satışa çıkarılan taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 16 milyon 920 bin TL olurken, satışta yüzde 20 KDV uygulanacağı açıklandı.
Taşınmazın ilk artırması 23 Şubat 2026 saat 14.03’te başlayacak ve 2 Mart 2026 saat 14.03’te sona erecek. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde ikinci artırma 19 Mart 2026 saat 14.03’te başlayacak, 26 Mart 2026 saat 14.03’te tamamlanacak.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.