Kahramanmaraş ve 80 ilde 66 milyon avroluk fırsat! Başvurular bugün başladı!

Kahramanmaraş ve 80 ilde 66 milyon avroluk fırsat! Başvurular bugün başladı!
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kahramanmaraş ve 80 ilde yatırımcılara AB fonuyla 66 milyon avroluk hibe desteği sunacak.

Başvurular bugün başladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 81 ilde yatırım yapmak isteyen girişimciler için IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında toplamda 66 milyon avro tutarında hibe desteği sunuyor. Başvurular bugün itibariyle başladı!

AB'DEN KIRSAL KALKINMAYA DESTEK!

Avrupa Birliği (AB), aday ve potansiyel aday ülkelere mali destek olmak amacıyla Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) III Programı'nı hazırladı.

Söz konusu programın 1. Başvuru Çağrı İlanı dönemi içerisinde; Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar başlığı altında kırmızı/beyaz et kesimhaneleri, et işleme ve parçalama, süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme, meyve/sebze soğuk hava deposu, su ürünleri işleme ve yumurta işleme yatırımları desteklenecek.

ipard-iii-hibe-destegi-basvurulari-bugun-basladi-81-ilde-66-milyon-avroluk-firsat-1712298249.webp

BAŞVURULAR, 7 MAYIS SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK!

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımlar projesi kapsamında girişimcilere hibe desteği başvuruları 5 Nisan Cuma günü saat 09.00'dan itibaren başladı! Başvurular, 7 Mayıs Salı günü saat 18.00'e kadar https://www.tkdk.gov.tr/ adresinden online olarak yapılabilecek. Başvuru çıktıları ve Başvuru Çağrı İlanında istenen diğer belgeler ise 9 Mayıs Perşembe günü mesai bitimine kadar TKDK İl Koordinatörlükleri veya İl İrtibat Ofislerine teslim edilebilecek.

KIRSAL ALANDA KALKINMA İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR!

Tarım ve hayvancılık ürünlerinin işlenmesi tesislerinin kurulumu, kırsal alanlarda ekonomik kalkınma için büyük önem taşımaktadır. Bu tesisler, hammaddelerin daha değerli ürünlere dönüştürülmesini sağlayarak, üreticilere daha yüksek gelir elde etme imkanı sunmaktadır. Üretim, paketleme, depolama ve dağıtım zinciri yeni iş kolları oluşturarak vatandaşlara yeni istihdam olanakları sağlıyor. İşlenmiş ürünlerin üretimi modern teknoloji ve yenilikçi süreçler gerektiriyor. Bu, yerel işletmelerin teknolojiye ve yeniliklere erişimini artırarak, kırsal alanlarda teknoloji transferini teşvik ederek, yerel ekonomiyi güçlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.