Kahramanmaraş Heyeti Bakü’de! Gündem yatırım!

Kahramanmaraş Heyeti Bakü’de! Gündem yatırım!
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası üyeleri Azerbaycan başkenti Bakü'de buluşan Kahramanmaraşlı ve Azerbaycanlı iş insanları ticaret ve yatırım imkanlarını masaya yatırdı.

Pazar günü Kahramanmaraş’tan Bakü’ye gelen Kahramanmaraşlı iş insanları, Tek Millet, İki Devlet sloganı ile Azeri Kardeşlerimizle kucaklaştı.

Türkiye ve Azerbaycan da ortak yatırım imkanlarını görüşen iş insanları yoğun programı ile güne merhaba dedi.

Toplantı kayıtından sonra konuşmalarla toplantı başladı.. Kahramanmaraşlı iş insanları, Bakü'de Azerbaycanlı iş insanlarıyla bir araya geldi.

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Gelişimi Ajansı (KOBİA) ile Türkiye Yüzyılı İş Birliği ve Dayanışma Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği "Türkiye-Azerbaycan İş İnsanlarının Ticari Gelişim Buluşması"nda iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım imkanları görüşüldü.

Etkinliğin açılışına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, KOBİA Başkanı Orhan Memmedov, Azerbaycan Konut İnşaatı Devlet Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sadig Sadıgov, Türkiye Yüzyılı İş Birliği ve Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Aygör ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu katıldı.

Etkinlikte Türkiye ve Azerbaycan'dan hizmet, tarım, sanayi, bilgi işlem, inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 150 iş insanı da yer aldı.

Protokol konuşmalarında iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği, karşılıklı yatırım fırsatları, depremden zarar gören Kahramanmaraş'ın imar çalışmalarında Azerbaycan'ın rolüne ilişkin görüşler paylaşıldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde KOBİ'lerin rolünün ele alındığı etkinlik, ikili görüşmelerle devam etti.

be7057dc-2e13-4f14-901e-0ff79c530403.jpg

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, KMTSO Başkan vekili Hikmet Gümüşer, Meclis üyeleri, sanayici ve iş insanları katılıyor.

Görüşlerini aldığımız : Mehmet Beşen ve Kar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Karcıoğlu ; öğleye kadar çok verimli güzel bir toplantı oldu.. bugün ve yarın da çok daha güzel verilmli toplantı olacağına inanıyorum,,” dedi.

Kahramanmaraşlı iş insanları Bakü Ticareti ile yakından ilgileniyorlar. (Bekir Doğan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.