İŞKUR’dan Kahramanmaraş ve deprem bölgesine can suyu! Günlük ödeme 850 TL oldu!

İŞKUR’dan Kahramanmaraş ve deprem bölgesine can suyu! Günlük ödeme 850 TL oldu!
Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönetmeliğe yönelik yapılan değişiklikler duyuruldu.

Yapılan açıklama Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yayınlandı ve mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarının kapsamının ve erişim şartlarının genişletildiğini bildirdi.

Aynı zamanda, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremden zarar gören yerlerdeki işverenlere yönelik destekleyici yeni hükümler getirildi.

Bu bölgelerde programlar düzenleyen işverenlerin yükümlülükleri hafifletildi; program süresinin üç katı olan istihdam yükümlülüğü iki kata indirildi ve katılımcı sayısı taahhüdü %70'ten %60'a düşürüldü.

850 TL OLDU

Depremden zarar gören bölgelere yönelik destekler kapsamında, "İstihdama Dönüş Programı" isimli özel bir düzenleme uygulamaya konuldu ve 31 Aralık 2024'e kadar geçerli olacak. Program dahilinde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenler için istihdam taahhüt oranı %30'a düşürüldü ve istihdam süresi eğitim süresiyle eşitlendi. Ayrıca eğitim katılımcılarına verilen günlük zaruri gider ödemeleri İŞKUR Yönetim Kurulu'nun kararıyla %30 artırılarak 850 TL 10 kuruşa çıkarıldı.

Bunun yanı sıra, Adana, Diyarbakır, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı hariç), Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa'da ise istihdam taahhüt oranı %40 seviyesinde belirlendi ve süre, eğitim günlerinin 1,5 katına indirildi.

YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

Deprem bölgesindeki işletmeler üzerindeki baskı hafifletilerek kurs ve programlardan yararlanamama yönündeki yaptırımlar kaldırıldı. Bu adımların iş gücü piyasasının hızlı bir şekilde iyileşmesine ve nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Yapılan bu değişikliklerin iş gücü piyasasının sürdürülebilirliğini ve gelişimini desteklemesi, işverenlerin yetişmiş iş gücüne kolay erişimini sağlaması ve iş arayanlara daha fazla fırsat sunması öngörülüyor. Mesleki eğitim ve becerilerin artırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması ve işveren ile iş arayanlar arasında adil bir denge kurulmasının planlanmasıyla işsizlik oranlarının düşürülmesi ve istihdamın artırılması hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.