Gülpak, Kuyumcular Odası başkan adaylığını açıkladı

Gülpak, Kuyumcular Odası başkan adaylığını açıkladı
Kuyumculuk sektöründeki kendi firmasında edindiği başarılı çalışmalarıyla bilinen Hacı Gülpak, 33 yıllık mesleki birimiyle Kahramanmaraş’ın kuyumcu esnafına fayda sağlamayı hedefliyor.

Kuyumculuk sektöründeki kendi firmasında edindiği başarılı çalışmalarıyla bilinen Hacı Gülpak, 33 yıllık mesleki birimiyle Kahramanmaraş’ın kuyumcu esnafına fayda sağlamayı hedefliyor. Kuyumcular Odası başkanlığına adaylığını açıklayan Gülpak, “Kuyumculuk sektöründe gördüğüm eksikliklerden dolayı Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanlığı’na aday olmaya karar verdim. Allah nasip eder ve seçilirsek, yönetim biçimimiz  ‘önce istişare sonra karar’ olacaktır” dedi.

Kahramanmaraş’ta kuyumculuk sektörünün kalbinin attığı Kuyumcular Odası’nda seçimli Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Kuyumculuk sektöründeki kendi firmasında edindiği başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Gülpak Kuyumculuk sahibi Hacı Gülpak, Kuyumcular Odası’nda çıtayı daha yukarılara taşımak hedefiyle başkanlığa aday oldu. Kuyumcular Odası’nın mevcut yönetiminde gördüğü eksiklikler sebebiyle kutlu olarak addettiği başkanlığa aday olduğunu belirten Gülpak, “Allah nasip eder ve seçilirsek, yönetim biçimimiz  ‘önce istişare sonra karar’ olacaktır” dedi. 33 yıllık mesleki birimiyle Kahramanmaraş’ın kuyumcu esnafına yeni kan olma parolasıyla yola çıkan Gülpak, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak projelerini anlattı. 

“HEM MESLEĞİMİ HEM DE AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENDİM”
1988 yılında Alaaddin Kütükçü’nün yanında meslek hayatına başladığını aktaran Hacı Gülpak, “10 Kasım 1978 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlkokul ve Ortaokul’u Dumlupınar İlköğretim okulunda okuduktan sonra Fatih Lisesi’nde lise hayatımı tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1988 yılında şehrimizin eski ustalarından her zaman değer verdiğim ustam Alaaddin Kütükçü’nün yanında meslek hayatıma başladım. Yıllarca ustamın yanında hem mesleğimi hem de ahilik kültürünü öğrendim. 1993 yılında kardeşlerimle beraber Gülpak Kuyumculuk adında aile firması kurduk.1993 yılından bu güne üretim ve satış pazarlama alanında faaliyet gösteriyoruz. Bir dönem siyasi partide yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum” dedi.

“GÖRDÜĞÜM EKSİKLİKLERDEN DOLAYI ADAY OLMAYA KARAR VERDİM”
Kuyumcular Odası’nın mevcut yönetiminde gördüğü eksiklikler sebebiyle kutlu olarak addettiği başkanlığa aday olduğunu belirten Gülpak, sözlerine şu şekilde devam etti, “2021 yılında faaliyet gösterdiğimiz Kuyumculuk sektöründe gördüğüm eksikliklerden dolayı Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanlığı’na aday olmaya karar verdim. Şehrimizin önemli meslek kollarından biri olan kuyumculuk sektörünü daha iyiye taşıyacağına inandığım arkadaşlarımla beraber bu yola çıkmanın gurunu yaşıyoruz. Allah nasip eder ve seçilirsek,  Yönetim biçimimiz  “önce istişare sonra karar” olacaktır. Hepsi birbirinden değerli esnaflarımızın düşüncelerini her zaman dinleyecek ve kararlarımızı öyle vereceğiz. Seçildiğimiz takdirde, esnaflarımıza katkı sağlayacak projelere önem vereceğiz.”

“ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”
Özellikle ARGE çalışmalarına önem vereceklerini ifade eden Gülpak, “Takı Tasarım Merkezi ile makine ve ekiplerinin hibe edilmesine yönelik projemiz var. Yine kuyum esnafımızın teşviklerden faydalanabilmesi adına projelerimiz var. Eğer görev verilirse en çok üzerinde duracağımız nokta ihracat olacak. Kahramanmaraş’ımızın altın sektöründe ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Ara eleman yetiştirmek bizim sektörümüz için çok önemli, bu konuda da projelerimiz hazır. Kuyumculuk sektörü için yeni bir kan, yeni bir yüz gelsin diye bu kutlu olarak addettiğimiz göreve talip olduk. Eksik gördüğümüz noktaları tamamlamamız halinde esnaflarımıza daha faydalı olacağımıza inanıyorum Mustafa Öz başkanımızın hem Kuyumcular Odası hem de Kooperatif Başkanı olarak bazı şeylere yetişemediğini, eksik kaldığını düşünüyorum. Güçlü bir yönetim oluşturarak Kuyumcular Odası’nı daha iyi yerlere getireceğiz. Bunu başarabilmek için seçmenlerimizin takdirlerini bizden yana kullanmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. 

“TEŞVİKLERLE İLGİLİ ESNAFLARIMIZI DAHA FAZLA NASIL KATKI SAĞLARIZ DİYE KOŞTURACAĞIZ”
Genç, çalışkan, dinamik ve güçlü bir yönetim oluşturduklarını da anlatan Gülpak, meslektaşlarından destek isteyerek, “661 kuyumcu esnafımız seçimlerde oy kullanacak. Esnaflarımızın dertleriyle dertlenecek, sıkıntılarıyla ilgileneceğiz, mutlu anlarında da yanlarında olacağız. Birlik ve beraberlik ortamını oluşturarak gücümüzü daha iyi göstereceğimize inanıyoruz. Bu ortamı da sağlayacağız inşallah. Mesela ihracatla ilgili ne yapabiliriz, kimlerde görüşebiliriz, bunların çabası içinde olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla görüşüp teşviklerle ilgili esnaflarımızı daha fazla nasıl katkı sağlarız diye koşturacağız. Burayı Küçük Sanayi Sitesi’nden Organize Sanayi Sitesi’ne dönderebilir miyiz diye çabalayacağız. Böylelikle teşviklerden daha iyi faydalanabiliriz” açıklamalarında bulundu. 

“İHRACATI DİREKT BİZ YAPARSAK ŞEHRİMİZ DE ESNAFIMIZ DA KAZANIR”
Özellikle ihracat noktasında kentteki kuyum esnafının sorunlarının olduğunu ve bu sorunları aşmak için projeler geliştireceklerini dile getiren Gülpak, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Kahramanmaraş’ımız kuyumculuk sektöründe Türkiye’de ikinci sırada geliyor ama ihracatımız yok denecek kadar az. Buna gücümüz var ama nasıl yapacağını bilmiyor esnafımız. Buradan götürüp İstanbul’a, İzmir’e aracı firmalara veriyoruz. Bunu direkt olarak yurt dışına biz göndersek hem esnafımız hem de şehrimiz kazanır. Kahramanmaraş’ımızın ihracatına bizim de faydamız olur. Biz Kuyumcular Odası olarak bunu başarabilecek güce sahibiz, yeter ki göreve gelelim, aktif bir şekilde esnafımıza hizmet edeceğiz. En büyük hedefimiz Kuyumcular Odası’nı daha yukarılar taşımak aktif hale getirmek.”
Kuyumcular Odası’nda seçimde ilk tur 2 Ocak’ta gerçekleştirilecek. İlk turda yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, ikinci tur 16 Ocak’ta yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.