Çiftçilerin Faydalanabileceği avantajlar anlatıldı

Çiftçilerin Faydalanabileceği avantajlar anlatıldı
Tarımsal Amaçlı Kooperatif Yöneticilerine Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İlimizde kurulu bulunan Tarımsal Amaçlı Kooperatif ve Üretici Birliklerinin yönetim kurulu ve başkanlarının katılımıyla genel kooperatifçilik,  tarımsal projeler, destekler ve krediler konularının  değerlendirildiği bir toplantı yapılmıştır.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  İl Tarım Müdürü Mehmet GÜNDOĞDU,   kooperatifleşmenin ve çifçi örgütlenmelerinin önemini anlatarak, “çiftçilere yapılan  devlet desteklerinin çiftçi örgütleri aracılığı yapıldığını ve örgütlü çiftçilerin faydalanabileceği avantajlardan” bahsetmiştir.

koop2.jpg

Ziraat Bankası Temsilcisi Selahattin TOSUN Ziraat Bankasının vermiş olduğu tarımsal krediler  konularında bilgiler vermiştir.

Proje İstatistik Şube Müdürü Mustafa BOZKURT tarımsal destekler konularında bilgiler vererek “tarımın her alanında devlet desteklerinin olduğunu” belirterek 2009 yılında Kahramanmaraş çifçisine 56.000.000 TL civarında desteklemenin yapıldığını ifade ederek, 2010 yılında verilecek olan tarımsal destekler konusunda bilgiler vermiştir

Destekleme Şube Müdürü Adem KÖSE yaptığı sunumda İlimizdeki kooperatiflerin genel durumları, kooperatiflerin uygulayabileceği Bakanlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu kaynaklı projeler, İlimizde proje uygulayan kooperatifler, borçları muaccel hale gelmiş kooperatif ve ortakların borçlarını yeniden yapılandırılması ve kooperatif anasözleşmelerinde yapılan değişiklikler konularında bilgiler vermiştir.

Yapılan sunumlardan sonra kooperatiflerin sorunlarıyla ilgili, katılımcılar tarafından sorulan sorular İl Müdürü Mehmet GÜNDOĞDU, Destekleme Şube Müdürü Adem KÖSE ve Ziraat Bankası Temsilcisi Selahattin TOSUN tarafından cevaplandırılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.