Ato Başkanı Bezci, Tbmm Başkanı Cemil Çiçek'i Ziyaret Etti

Ato Başkanı Bezci, Tbmm Başkanı Cemil Çiçeki Ziyaret Etti
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i makamında ziyaret etti. ATO olarak Ankara için hazırladıkları projeleri anlatan Bezci, "Hedefimiz Ankara'yı marka şehir haline getirmek" dedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i makamında ziyaret etti. ATO olarak Ankara için hazırladıkları projeleri anlatan Bezci, "Hedefimiz Ankara'yı marka şehir haline getirmek" dedi.

ATO Başkanı Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, ziyarette Ankara projeleri ve şehrin geleceğinin konuşulduğunu bildirdi. Akyurt'ta inşası planlanan fuar alanına yönelik çalışmalara değinen Bezci, kurulacak olan Ankara Fuarcılık Anonim Şirketi'ne ortaklık konusunda ATO Meclisi'nde karar alındığını kaydetti. Bezci, "Fuar projesi için projelendirilme başta olmak üzere tamamlanıncaya kadar her aşamasında ATO olarak önemli rol oynayacağız" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ATO Kongre Merkezi'nde açıkladığı Ankara projelerinin, hükümet programında da yer aldığını hatırlatan Bezci, "Bu seçimlerde ilk kez, Ankara için derli toplu ve hedefleri olan bütünlüklü bir proje demeti açıklanmış oldu. Biz de Ankara projelerine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Bezci, yapılması planlanan 45 bin seyirci kapasiteli stadyum için proje hazırlayabileceklerini kaydetti. Ankara'nın savunma sanayi ve uzay merkezi konumuna gelmesi yönünde yapılacak

çalışmaları önemsediklerini anlatan Bezci, savunma sanayi yatırımlarının Ankara'nın ihracatını artıracağını ifade etti.

Ankara'ya Hayvanat Bahçesi kurulması projesinin önemine de dikkat çeken Bezci, "Başta çocuklarımız olmak üzere tüm Ankara'nın, tüm Türkiye'nin geldiği zaman uğrayacağı bir hayvanat bahçesi Ankara'ya kazandıracaktır" dedi. Bezci, Türkiye'ye yakışır bir hayvanat bahçesi kurulması için her türlü çalışmanın içerisinde yer almaya hazır olduklarını da söyledi. Bezci, Eskişehir Yolu üzerinde kurulması planlanan Milli Botanik Bahçesi için de katkıda bulunabileceklerini bildirdi.

Bu yıl ilk defa İstanbul'da Shopping Fast adıyla alışveriş günleri düzenlendiğine ve bu organizasyonun İstanbul ekonomisine katkı sağladığına dikkat çeken Bezci, 2012 yılında Ankara'da da bir Alışveriş Festivali organize etmek için harekete geçtiklerini ifade etti. Bezci, giyim sanayicileri, cadde mağazaları ve sitelerin Ankara'da festival düzenlenmesine çok sıcak baktığını da kaydetti. Bezci, Ankara Alışveriş Festivali için çeşitli kurum ve kuruluşlardan sponsorluk teklifi aldıklarını belirterek, Ankara

ticari hayatına önemli katkı sağlayacak bu festival için her türlü desteği seve seve kabul edeceklerini bildirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı olarak tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getireceğini ancak Ankara milletvekili olduğunu da hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Çiçek, "Ben öncelikli olarak Ankara milletvekiliyim. Ankara'ya olan borcumu ödemek için her zaman canla başla çalışacağım. Ankara'nın kazanacağı her projenin de yakından takipçisiyim" dedi.

Ankara'da bir alışveriş festivali düzenlenmesinin kent ekonomisi için çok yerinde bir girişim olacağına dikkat çeken Çiçek, alışveriş festivali için katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağını ve bunun göstergesi olarak açılışına da katılacağını kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.