Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor!

Asgari ücret 17 bin TL mi oluyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için yıl başında kapsamlı bir düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti.

Asgari ücret Ocak zammı için Tespit Komisyonu ilk adımını 20 Kasım’da atacak. Pazarlıkların başlayacağı rakam ise ortaya çıktı.

2024 yılına yönelik maaş zammı düzenlemeleri hakkında geri sayım başladı. Milyonlarca çalışan, yeni asgari ücret zammı oranını merak ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretlerin enflasyonun altında kalmayacağını vurgulayarak, "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız" dedi.

Bilindiği üzere Temmuz zammı ile asgari ücret yüzde 34 artarak net 11.402 lira, brüt ise 13.414 lira seviyesine yükseltilmişti. Şimdi gözler, Ocak 2024 asgari ücret zammına çevrildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında toplanacak ve asgari ücret için belirleyici olacak. Komisyonda 6 aylık enflasyon verileri önemli bir faktör olarak değerlendirilecek. Bununla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili gerekli anket çalışmalarını yürütüyor ve bu veriler de asgari ücret belirlenirken göz önünde bulundurulacak.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açıkladığına göre, komisyonda işçilerden de temsilciler yer alacak. İlk adım, 20 Kasım tarihinde atılacak ve Ocak 2024 için asgari ücret belirlemesine katkı sağlayacak.

Öte yandan, uzmanlar yıl sonu enflasyon rakamının önemli olduğunu vurguluyorlar. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, asgari ücrette yüzde 50'ye yakın bir artış bekleniyor ve bu, yaklaşık 16 bin TL'ye kadar çıkabilir. Bu oranlarla hesaplandığında, asgari ücretin farklı artış oranlarına göre Ocak 2024'te şu şekilde olması bekleniyor:

Yüzde 40 artış: 15.962 TL

Yüzde 45 artış: 16.532 TL

Yüzde 50 artış: 17.103 TL

Yüzde 55 artış: 17.673 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.