Akedaş’tan Dört Yılda Büyük Yatırım

Akedaş’tan Dört Yılda Büyük Yatırım
Akedaş kesintisiz elektrik için, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da dört yılda 145 milyon liralık şebeke, teknoloji ve sistem yatırımı yaptı.

Akedaş kesintisiz elektrik için, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da dört yılda 145 milyon liralık şebeke, teknoloji ve sistem yatırımı yaptı.

Kipaş, Arsan, İskur, Nazar konsorsiyumunun kurduğu Akedaş Elektrik Dağıtım, 1 Ocak 2011’den beri Kahramanmaraş ve Adıyaman’da elektrik dağıtımı yapıyor. Bölgeyi devraldıktan sonra Akedaş’ın bugüne kadar geçen süreçte yaptığı yatırım tutarı 145 milyon TL’ye ulaştı.

Akedaş Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, yaptığı açıklamada “EPDK tarafından, kuruluşumuz için 2011- 2015 dönemi için her yıl 29 milyon TL olmak üzere 145 milyon liralık yatırım planı oluşturulmuştu. Kesintisiz enerji sunabilmek için ihtiyaç duyulan şebeke, teknoloji ve sistem yatırımlarını tespit ederek, beş yıl için belirlenen 145 milyon liralık yatırım planını dört yılda gerçekleştirdik” diye konuştu.  Şirketin teknik ve ticari kalite parametrelerinin geliştirilmesi, müşterilere sunulan hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Kaşıkçı, “Önümüzdeki süreçte geçmiş yıllarda yaptığımız yatırımların daha fazlasını gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Faaliyet gösterdikleri bölgede yaklaşık 621 bin kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Hasan Kaşıkçı, bölgede faaliyet gösteren diğer tedarikçilerle birlikte Akedaş Elektrik Perakende Satış AŞ nin sattığı enerji miktarının yıllık 4 Milyar kWh’i bulduğunu bildirdi. Önümüzdeki süreçte bu rakamın katlanarak artmasını beklediklerini dile getiren Kaşıkçı, “Elmizdeki verilere baktığımız zaman, enerjinin en son vazgeçilen ihtiyaçlardan biri olduğunu görüyoruz. Dağıtım bölgemizde tüketilen enerjinin daha fazlası bölge içinde kamu ve özel üretim şirketleri tarafından üretiliyor. Bu anlamda bölgede enerji açısından oldukça zengin durumdayız” şeklinde konuştu.

Teknolojinin insan hayatında önemli bir yeri bulunduğunu vurgulayan Hasan Kaşıkçı, firmalarının kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun kullandıklarını belirtti. Kaşıkçı, “Hizmet sunduğumuz bölgemizi yaklaşık 400 bin direk üzerinde 120 bin armatürle aydınlatıyoruz. Aydınlatma amacıyla aylık ortalama 6 bin MWh enerji kullanımımız söz konusu. 2011-2013 yıllarında elektrik enerjisinin daha kaliteli ve tasarruflu kullanımını sağlayabilmek için şebekemizde 125 Mvat gücünde kompanzasyon yatırımı erçekleştirdik” bilgisini verdi. Kaşıkçı, geliştirdikleri kalite izleme sistemiyle, şebekelerinin ana fiderlerinde meydana gelen gerilim dalgalanmaları ve fider açma bilgilerini elde ederek, kesintilere hızlı müdahale ettiklerini açıkladı.

Kayıp - Kaçak Oranı % 7 Nin Altına Düşürüldü…

Kayıp ve kaçak elektrik kullanımı noktasında da olumlu gelişmeler yaşandığını dile getiren Kaşıkçı , “Geçen yıllara oranla kayıp kaçak oranında iyileşme söz konusu. Devletten alınan elektriğin yüzde 93,18’lik bölümü satılırken, yüzde 6,82 oranında kayıp ve kaçak bulunuyor. İlerleyen dönemlerde bu konuda da daha iyi sonuçlar elde edeceğiz,” dedi.

1-755.jpg

2-587.jpg

3-377.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.