Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 6 ayda 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 6 ayda 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdık
Bakan Yanık, 2021'in ilk yarısında engelli aylıkları, yaşlı aylığı, silikozis aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdıklarını belirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artırmak için her yıl birçok destek sağladıklarını belirterek, sosyal yardımlarla vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu kapsamda, yılın ilk 6 ayında yaptıkları ödemelere ilişkin bilgi veren Yanık, "2022 sayılı Kanun kapsamında yüzde 70 ve üzeri engelli aylığından yararlanan vatandaşlarımız için 1,4 milyar lira, yüzde 40-69 arası engelli aylığından faydalanan vatandaşlarımız için yaklaşık 1,1 milyar lira, engelli yakını aylığından faydalanan vatandaşlarımız için de 300 milyon lira ödeme yaptık. Böylece engelli aylıklarından faydalanan vatandaşlarımıza toplamda 2,8 milyar lira ödeme yaptık." diye konuştu.

EVDE BAKIM YARDIMI İLE 5,2 MİLYAR LİRA DESTEK

BAKAN YANIK, YAŞLI AYLIĞINDAN FAYDALANAN VATANDAŞLARA YAKLAŞIK 3,6 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİKLERİNİ DİLE GETİRDİ.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen vatandaşlara da Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığına işaret eden Yanık, "Bu doğrultuda engellilerimiz için yılın ilk 6 ayında toplam 5,2 milyar lira ödeme yaptık." ifadesini kullandı.

Meslek hastalığı olan silikozis hastalarına da destek sağladıklarını anlatan Yanık, bu kapsamda bu yıl hafif, orta ve ağır silikozis hastası 200 kişi için yaklaşık 1,5 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Yanık, çocukların öncelikle aile yanında desteklenmesi ilkesinden hareketle ihtiyaç sahibi ailelere Bakanlık tarafından Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımında bulunulduğunu aktardı.

SED HİZMETİYLE, ÇOCUKLARININ TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKTA ZORLANAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK OLDUKLARINI BELİRTEN YANIK, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Çocuklarımızın öncelikli olarak ailelerinin yanında desteklenmesini ilke olarak benimsedik. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için SED hizmeti veriyoruz. Bu kapsamda SED hizmetiyle ailelerimize 932 milyon lira ödeme yaptık. Böylece, ilk 6 ayda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza engelli aylıkları, yaşlı aylığı, silikozis aylığı, Evde Bakım Yardımı ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında toplam 12,5 milyar lira sosyal yardım ulaştırdık."

Yanık, aile temelli sosyal hizmet ve sosyal yardım vizyonuyla hizmet ettiklerini vurgulayarak, "Aile bütünlüğünün bozulmaması için devlet olarak gerekli tüm desteği sağlamaya hazırız. Çocuklarımızın eğitimlerinden ve ailelerinden, ailelerimizin de sosyoekonomik hayattan uzak kalmamaları için bu tür desteklerimizi vermeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.