Ağustosta en çok salatalığın fiyatı arttı

Ağustosta en çok salatalığın fiyatı arttı
İstanbul Ticaret Odasınca, kentte ağustosta fiyatı önceki aya göre en çok artan ürünün yüzde 49,48 ile salatalık, en fazla azalan ürünün ise yüzde 24,32 erik olduğu bildirildi

 İTO, piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla geçen ay İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

Buna göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 üründen 130'unun perakende fiyatı artarken, 16 ürünün fiyatı düştü, 96 ürünün fiyatı ise değişmedi.

AĞUSTOS AYINDA GIDA HARCAMALARI YAŞ, KURU SEBZE VE MEYVELER ALT GRUBUNDA YER ALAN SALATALIK YÜZDE 49,48 İLE FİYATI EN FAZLA ARTIŞ GÖSTEREN ÜRÜN OLDU.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; aynı gruptan yüzde 43,09 ile limon, yüzde 40,87 ile kabak, yüzde 24,40 ile taze fasulye, ulaştırma ve haberleşme grubundan yüzde 15,14 ile şehir içi tren ve şehir içi otobüs bilet ücretleri olarak belirlendi.

AĞUSTOSTA ERİK YÜZDE 24,32 UCUZLADI

Geçen ay gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan erik, yüzde 24,32 düşüşle fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

FİYATINDA AZALIŞ İZLENEN DİĞER ÜRÜNLER; KÜLTÜR, EĞİTİM VE EĞLENCE GRUBUNDAN YÜZDE 12,95 İLE MAÇ GİRİŞ BİLET ÜCRETİ, GIDA HARCAMALARI GRUBUNDAN YÜZDE 11,73 İLE YAŞ ÜZÜM, AYNI GRUPTAN YÜZDE 10,94 İLE ARMUT OLARAK KAYITLARA GEÇTİ.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.