497 milyar liralık dev sosyal yardım paketi geliyor! Aslan payını deprem bölgesi alacak!

497 milyar liralık dev sosyal yardım paketi geliyor! Aslan payını deprem bölgesi alacak!
Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz dün TBMM giden ve bütçe komisyonunda 2024 yılı bütçe yasa teklifinin sunumunu gerçekleştirdi.

Enflasyonun tek haneli seviyelere gerileyene kadar tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılmaya devam edileceğini aktaran Yılmaz para ve maliye politikaları arasındaki eşgüdümü sağlayan şeffaf ve güvenilir politika adımlarımızın olumlu etkileri ile 2024'ün ikinci yarısından itibaren kalıcı bir dezenflasyon sürecine girmeyi bekliyoruz. Bu dönemi geçiş süreci olarak tanımlayarak gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN AYRILAN BÜTÇE!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin birçok ilimizde yıkıcı hasarlar oluşturmuştu. Devletin desteği deprem bölgesi için devam ediyor. Gelecek yılın bütçesinden sosyal yardımlara 497 milyar lira, ödeme de zorluk yaşayan geliri asgari ücretin üçte birinin altında olan vatandaşların sağlık birimi giderlerini karşılamak amacıyla 100.5 milyar TL sosyal güvenlik kurumu işveren prim ödemeleri için de 165.9 milyar lira olmak üzere toplamda 266 milyar lira destek sağlanacak olup, deprem bölgesi için 1 trilyon lira bütçe ayrıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz desteğin ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini ifade etti.

2024 YILI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ

2024 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı programlar çerçevesinde dar gelirli ailelere ödemeler yapacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da 2024 yılı bütçe yasa teklifi sunumunda sosyal yardımlara ilişkin bilgi verdi. Yılmaz açıklmalarında: gelecek yıl için sosyal yardım programlarına 497 milyar TL kaynak ayrıldığını ve önümüzdeki yıl da evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, yaşlı ve engelli aylıklarının ve farklı destek ödemelerinin yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılacağı söyledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.