2010 Yılı Sanayi Ve Hizmet Sektöründe Yoğunlaşma Verileri

2010 Yılı Sanayi Ve Hizmet Sektöründe Yoğunlaşma Verileri
Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri (YSHİ) araştırması verilerine göre, girişimciler 515 farklı sınıfta faaliyet gösterdi.

- Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri (YSHİ) araştırması verilerine göre, girişimciler 515 farklı sınıfta faaliyet gösterdi.

127 sınıfta çok yüksek, 73 sınıfta yüksek, 86 sınıfta orta, 229 sınıfta ise düşük derecede yoğunlaşma oldu. İmalat sanayi sektöründe faaliyet sınıflarının yüzde 28,6'sında çok yüksek derecede yoğunlaşma oldu. Toptan ve perakende ticaret sektöründeki sınıfların yüzde 72,5’inde, inşaat sektöründeki sınıfların yüzde 72,7’sinde düşük derecede yoğunlaşma gözlemlenirken, madencilik ve taş ocakçılığındaki sınıfların yüzde 57,1’inde, bilgi ve iletişim sektöründeki sınıfların yüzde 41,7’sinde çok yüksek yoğunlaşma gözlemlendi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.