Kılıçdaroğlu: ’’Kabul Edilemez Görüyoruz’’

Kılıçdaroğlu: ’’Kabul Edilemez Görüyoruz’’
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) aldığı sözde soykırım kararının ve Papa’nın 1915 olaylarına yönelik sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu,‘’AP’...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) aldığı sözde soykırım kararının ve Papa’nın 1915 olaylarına yönelik sarf ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu,‘’AP’nun bu kararının yanında, Papa’nın da konuyu Müslüman-Hristiyan eksenine çekiyormuş gibi algılanan açıklamasını kabul edilemez görüyoruz’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter adresinden, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) aldığı sözde soykırım kararına ve Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis’in ’20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı’ sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçileri ile görüşme yaptığını belirterek, ‘’AP’nun Ermeni meselesiyle ilgili kararını doğru bulmadığımızı net bir şekilde belirttim’’ ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasında hem AP’nin sözde soykırım kararını hem de Papa’nın, ’20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı’ sözlerini de eleştirerek, ‘’AP’nun bu kararının yanında, Papa’nın da konuyu Müslüman-Hristiyan eksenine çekiyormuş gibi algılanan açıklamasını kabul edilemez görüyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun tweetleri

‘’AB ülkelerinin büyükelçileri ile yaptığım görüşmede AP’nun Ermeni meselesiyle ilgili kararını doğru bulmadığımızı net bir şekilde belirttim. AP’nun bu kararının yanında, Papa’nın da konuyu Müslüman-Hristiyan eksenine çekiyormuş gibi algılanan açıklamasını kabul edilemez görüyoruz. Elbette tarihimizle yüzleşiyoruz ama geçmişte yaşanan acı olayların siyasi hesaplara malzeme edilmesini de asla kabul etmiyoruz.’’

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.